A “jólétbe” halt bele az első brit lottó multi-milliomos

2017-10-09
64 éves korában meghalt a brit National Lottery első többszörös font-milliomosa.

 

Annak ellenére, hogy mekkora vagyont nyert 1994-ben, és hogy egykor minden brit lap címoldalon foglalkozott vele, Mukhtar Mohidin-t most egy jelöletlen sírba temették el csendben, egy kis privát megemlékezés után.

 

Úgy hírlik, hogy vagyon nagy részét elverte az évek során – extravagáns életmódot folytatott, folyton utazott, szerencsejátékozott és ivott -, és hozzátartozói szerint ez a „jómód” hozzájárult korai halálához.

 

A National Lottery elnevezésű lottójáték 1994 novemberében indult, és úgy egy hónapja futott már, mikor Mukhtar Mohidin meghozta végzetesnek mondható döntését, miszerint vesz egy szelvényt.

 

Miután a játék első hetében egyből elvitték a főnyereményt, a jackpot ezt követően három egymást követő héten halmozódott, és akkoriban elképzelhetetlen nagyságúra, 17,9 millió angol fontra (mai értéken 6,2 milliárd forintra) gyarapodott. 

 

Mikor kihúzták Mohidin számait, ő lett a lottójáték első többszörös milliomosa.

 

 

A nyeremény megváltoztatta Mohidin életét, lehetővé tette, hogy kilépjen a gyárból, ahol addig dolgozott, és családjával egy fényűző, új házba költözzön.

 

A feleségével való viszonya azonban megromlott, új kapcsolatot kezdett egy eszkortlánnyal, akivel korábban gyakran volt együtt, és akivel végül közös gyerekük is született. Mohidin egzotikus nyaralásokra költötte a pénzét, és gyakori vendég lett a kaszinóban is.

 

Élete tele volt ellentmondásokkal. Korábbi szeretője szerint erőszakos, részeges és uralkodó volt, felesége pedig a férfi költekezésével indokolja házasságuk tönkremenetelét. 

 

Mohidint a vallási közösség is kiközösítette, mivel a szerencsejáték és ivás tiltott számukra. Élete végére font-milliói már sehol sem voltak, és a Daily Mail cikke szerint Mohidin halálakor egy naponta 35 fontba kerülő berkshire-i panzióban lakott.

 

A korábbi lottónyertest egy jelöletlen sírba temették Berkshire-ben, egy csendes ceremóniát követően. Semmi sem utal arra, hogy egy valaha dúsgazdag ember fekszik ott.

 

A család azt mondja, hogy a “jómód” miatt halt meg – a hivatalos jelentés szerint a máj- és szívproblémák hozzájárulhattak ahhoz a húgyúti fertőzéshez, mely végül a halálát okozta.