A William Hill belép a 100 legnagyobb cég sorába

2013-04-30
A William Hill május 1-én bekerül a londoni tőzsdén jegyzett legnagyobb cégeket listázó FTSE100 indexbe.

 

Az Egyesült Királyság legnagyobb fogadóirodája a Xstrata bányavállalat és a Glencore egyesülése következtében kerülhet fel a FTSE 100 indexbe.

A Hill részvényei 52 hete nem voltak ilyen magasságban, jelenleg 437p-n áll. Pénteken 431p-n zárt, így a vállalat értéke jelenleg körülbelül 3,72 milliárd font.

 

Ralph Topping vezérigazgató célja, hogy három-öt éven belül elérjék az 5 milliárdos értéket. Szerinte az amerikai piac, ahol tavaly Nevadában 31 millió fontért felvásároltak három sportfogadó irodát, „lehetővé fogja tenni ezt az előrelépést”.

A William Hill 459 millió fontért a Sportingbet piacvezető ausztrál divízióját is felvásárolta márciusban, egy olyan szerződés keretében, mely hat hónapos vételi opciót biztosít a Sportingbet spanyol Miapuesta brandjére is, ahol a szabályozó hatóság nemrégiben zöld utat adott az online nyerőgépek beindulásának.

 

A dübörgő online és mobil üzletágnak köszönhetően az idei év első negyedévében a Hill 8 százalék növekedést ért el a működési profit tekintetében. A zászlóshajónak számító online divízió profitja az év első 13 hetében 13 százalékkal, az online nettó bevétel pedig 21%-kal nőtt. A mobil sportfogadás is folyamatosan meghaladja a vezérigazgató által előzőleg felállított heti 15 millió fontos célértéket, így az év végére ez a divízió a sportfogadásból származó bevétel 40 százalékát tudhatja magáénak.