A Vatikán kétli, hogy Ferenc pápa és XVI. Benedek együtt nézné a vb-döntőt

2014-07-11
A Vatikán szerint nem valószínű, hogy Ferenc pápa és XVI. Benedek nyugalmazott pápa vasárnap együtt nézné szülőföldje csapatának mérkőzését a világbajnoki döntőben.

 

Vasárnap a brazíliai Rio de Janeiróban rendezik a labdarúgó-világbajnokság döntőjét, amelyen Németország Argentína ellen lép a pályára. Federico Lombardi szentszéki szóvivő csütörtökön azt mondta, hogy a vb-döntő rendezésének ideje már késeinek számít Ferenc pápa napi munkamentében. A szóvivő, kisebb mosollyal az arcán, kijelentette, hogy XVI. Benedeket nem tartják a sportok mohó rajongójának. A szóvivő ugyanakkor nem zárta ki a lehetőséget, mondván, az "elkövetkező napokban majd meglátjuk".

 

Ferenc pápa mindenesetre már szavát adta, hogy nem fog pápai beavatkozáshoz folyamodni szülőföldje, Argentína érdekében, azt ígérte, nem imádkozik egyik csapatért sem. A Bajorországban született Benedekről köztudott, hogy inkább intellektuális beállítottságú, semmint a sport iránt érdeklődő személyiség lenne.

 

Lombardi mindenesetre hozzátette: mindkét pápa, anélkül, hogy bármelyik csapat mellett elkötelezné magát, azt szeretné, hogy a "jobb csapat győzzön".

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,