A Valcea ellenzi, hogy csütörtökön lesz a Győr elleni visszavágó

2013-03-20
Ellenzi az Oltchim Valcea vezetősége, hogy az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) az eredeti kiíráshoz képest korábbra tűzte ki a Győri Audi ETO KC elleni női Bajnokok Ligája elődöntő visszavágójának időpontját.

  

Petre Berbecaru, az Oltchim elnöke a Mediafax román hírügynökség szerint kijelentette, hogy szerdán beadványban fordultak az európai szövetséghez, és az eredeti program betartását kérik, vagyis azt, hogy ne április 11-én, csütörtökön kerüljön sor a visszavágóra, hanem 13-án, vagy 14-én. 

 

Az EHF kedden közölte, hogy a két csapat második mérkőzésének a Veszprém Aréna ad otthont.

 

"Beadványunkban kifejtettük, hogy miért ellenezzük az április 11-i visszavágót. Azzal is érveltünk egyebek között, hogy a Győr nemcsak Veszprémben játszhat, hiszen Budapesten két nagy kapacitású csarnok van, akárcsak Pécsen, Szegeden vagy Debrecenben" - mondta Berbecaru, aki nem érti, miért ragaszkodik a Győr a Veszprém Arénához, ha az foglalt.

 

A román média úgy tudja, hogy a Győr azért kérte a visszavágó előrehozását, mert április 13-14. között a Veszprém Aréna foglalt egy kiállítás miatt.

A legolvasottabb román sportnapilap, a Gazeta Sporturilor szerdán tudósításban számol be az európai szövetség döntéséről. Az írás címe az, hogy "A magyaroknak szabad!" utalva ezzel arra, hogy a román csapat is hasonló problémákkal küzd, hiszen az április 6-i első mérkőzés idején a bukaresti Romexpo kiállítócsarnok, ahol a valceai együttes egy 14 ezer férőhelyes kézilabdapályát akart kialakítani erre az alkalomra, kiállítás miatt foglalt.

A román együttes szerint azért is érinti hátrányosan őket a változtatás, mert a hétközi időpontra való tekintettel várhatóan kevesebb szurkolójuk tud majd elutazni Veszprémbe. 

Berbecaru szerint az Oltchim felkínálta a Győrnek azt a lehetőséget, hogy 6-án játszanak Veszprémben és 13-án Bukarestben, de a magyar csapat hallani sem akart erről.

 

A román panasszal kapcsolatban Kelecsényi Ernő, a győriek klubelnöke az MTI-nek elmondta: teljes mértékben az EHF kompetenciája, hogy elfogad-e kéréseket. 

"Az EHF elfogadta a kérésünket, és már hivatalosan kiírta április 11-én, csütörtök 19 órára Veszprémbe a visszavágót" - mondta Kelecsényi. 

Kiemelte: az ETO-nak is kellett alkalmazkodnia a középdöntőben:

"Február 11-én, hétfőn Dániában játszottunk, mert a kiírt hétvégén foglalt volt a Randers csarnoka. Aztán hazajöttünk másfél napra, és február 16-án, szombaton már Larvikban volt mérkőzésünk."

 

Az ETO azért viszi az elődöntőt a Veszprém Arénába, mert annak befogadóképessége lényegesen nagyobb, mint a győri Magvassy Mihály Sportcsarnoké. Ugyanakkor az adott hétvégén az aréna foglalt, ezért kérte a Győr - amely az elmúlt években többször is játszott  itt BL-mérkőzést -, hogy csütörtökön rendezhesse a visszavágót.

    

A női BL-elődöntők időpontjai:

Oltchim Valcea (román)-Győri Audi ETO KC

    1. mérkőzés: április 6., 17.00 (magyar idő szerint), Ramnicu Valcea

    visszavágó: április 11., 19.00, Veszprém Aréna

 

Larvik (norvég)-Krim Ljubljana (szlovén)

    1. mérkőzés: április 6., 15.15, Larvik

    visszavágó: április 13., 20.30, Ljubljana

 
Forrás: MTI
 

 

Címkék: kézilabda,