A Tippmixen a PL volt a főszereplő

2014-01-02
Az óév utolsó, teljes hétnek minősülő Tippmix-ajánlata – egészen pontosan az 52. heti – javarészt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Premier League mérkőzésdömpingjéről szólt, legalábbis népszerűség és kifizetések terén. A legnagyobb nyereményekelső öt helyezettje között ugyanis 4 PL-mérkőzést találni, kezdve a Tottenham magabiztos hazai győzelmével a Stoke City-vel szemben, ami 155,74 millió forintos nyereményt ért. Az ünnepek során letudott szigetországi mérkőzésdömping egyik legnagyobb rangadóját a Chelsea nyerte 2-1 arányban a Liverpoollal szemben, ami a helyesen tippelőknek 143,82 millió forintot jelentett. A kakukktojást – tehát az egyetlen nem PL-ütközetet – a rangsorunk harmadik helyén találjuk, ugyanis a Fenerbahce a török bajnokság élvonalában hozta a papírforma-eredményt a Kayserispor elleni mérkőzésen, ami számszerűsítve 125,85 millió forint kifizetését jelentette. Az Arsenal továbbra is remek formát fut, amit ez alkalommal a Newcastle vendégeként jegyzett diadallal bizonyított a londoni csapat, közel 112 millió forinttal gazdagítva a tippmixelőket. Az Everton mindeközben a Southampton csapatát „intézte el”, több mint 105 milliós kifizetést generálva ezáltal.


A legnépszerűbb eseményektoplistáján már csak és kizárólag az angol élvonal mérkőzéseit találni, nem túl nagy meglepetésre az Arsenal – Chelsea fővárosi csúcsderbivel az élen, melyre mindent figyelembe véve 182 725 alkalommal fogadtak játékosaink. A sorban a címvédő Manchester United egyik aktuális párharca következik, lévén a Norwich City otthonában letudott mérkőzés 172 743 tippmix-szelvény szerves részét képezte. A képzeletbeli dobogó legalsó fokát megint a Chelsea sajátította ki magának, méghozzá a Swansea együttesével szembeni találkozóval, és persze 150 548 fogadáskötéssel. Az Everton – Sunderland párosítás is sokak fantáziáját megmozgatta, legalábbis erre enged következtetni az a tény, hogy picivel több, mint 149 ezer megkötött fogadást generált ez az esemény. A toplistát a másik manchesteri sztárcsapat, a City teszi teljessé, merthogy az „égszínkékek” Crystal Palace-szal vívott csatája kapcsán közel 135 ezer fogadás köttetett.


Az Everton és a Sunderland csatája nem csupán népszerűnek bizonyult, de egyben az egyik legváratlanabb eredménnyelis zárult az 52. játékhét során fogadásra kínált események között, hiszen a vendégek 0-1-es sikerrel, és így 3 megszerzett ponttal távoztak a Goodison Parkból  (2 649 helyes tipp így is született, 6,75-ös nyertes odds mellett). A legtehetségesebb jégkorongozók seregszemléjén, az U20-as világbajnokság A csoportjában a mindig top favorit Kanada általános elképedésre nem bírt Csehország legjobb 20 éven aluli játékosaival, és a rendes játékidő lezárultával 4-4-es döntetlen állt az eredményjelzőn (8 501 szelvényből 252 hibátlan tipp, 10,00-es nyereményszorzóért). A belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban két topcsapat is meglepő kudarccal hagyta el a játékteret. Az FC Bruges a Waasland Beverentől kapott ki 1-2-re (27 518 szelvényből 454 tökéletes tipp, 9,30-as oddsért), míg a Genk a Charleroi tudása előtt hajtott fejet hazai pályán (végeredmény: 0-3, 28 520 szelvényből 555 helyes tipp, 6,25-ös szorzó mellett).


Közeledve a 2013-as év végéhez egyre kevesebb sportág pontvadászatában rendeznek fordulókat, így a fogadásra kínált magyar érdekeltségű eseményekszáma is jelentősen lecsökkent. Két, nemzetközi bajnokságban szereplő élcsapatunk azonban az ünnepek során is szerelést öltött, akikre a tippmixelők előszeretettel kötöttek is fogadásokat. Az Alba Volán jégkorongcsapata az osztrák bajnokság keretein belül a Vienna Capitals gárdáját látta vendégül, és 5-3-as győzelemmel örvendeztette meg lelkes szurkolótáborát (17 352 szelvényből 3 672 helyes tipp, nyertes odds: 3,10). A Szolnok férfi kosárlabdacsapata az Adria-ligában lépett parkettre a Zadarral szemben, és a rendes játékidőben 70-70-es döntetlenre végzett (16 356 szelvényből így is született 794 hibátlan tipp, egészen magas, 14,00-s nyereményszorzóért).


A hét legügyesebb fogadójamegtisztelő címet ez alkalommal egy petneházi tippmixelő érdemelte ki, méghozzá olyan módon, hogy 200 forintot kockáztatva nyert 360 000 forintot, a következő fogadási végkimeneteleket tökéletesen eltalálva szelvényén:


Hania - Kallithea   H
Episzkopi - Panegialiosz   H
Ethnikosz Gazorosz - Kalamaria   H
Giannina - Arisz: A mérkőzésen 0 vagy 1 (H), 2 vagy 3 (D), 4 vagy több (V) gól lesz   D
NEA Szalamina - Doxa Katokopiasz   H
Akhisar - Sivasspor: A mérkőzésen 0 vagy 1 (H), 2 vagy 3 (D), 4 vagy több (V) gól lesz   D
Bursaspor - Kayseri Erciyesspor 1. félidő eredménye   H
*(1-0) Ingolstadt - Kaiserslautern   D
Arsenal - Chelsea   D


A Szerencsejáték Zrt. internetes fogadási portálján, a Tippmixprooldalán egy 13-as kötést játszó sportfogadóról szólt az óév utolsó teljes játékhete. Játékosunk ugyanis mind a 13 megfogadott esemény végkimenetelét eltalálta, amivel 965 281 forintot nyert, amihez ezúton is gratulálunk. Természetesen ezen kiemelkedően magas nyeremény mellett is születtek még említésre méltó kasszasikerrel járó netes fogadások. Egyik fogadónk „Heinz” típusú játékkal, 200 forintos alaptét mellett – tehát összesen 11 400 forintot kockára téve – nyert 101 479 forintot, méghozzá úgy, hogy a hat megfogadott mérkőzésből „csupán” ötnek találta el a végkimenetelét. Egy másik internetes játékosunk a „Lucky63” típusú játék mellett tette le a voksát 100 forintos alaptéttel – ami 6 300 forintnyi fogadási összeget jelent – és habár hatból itt is „csak” öt esemény végkimenetelt találta el fogadónk, 66 024 forinttal gazdagodott. 

 

Forrás: Szerencsemix

Címkék: tippmix,