A Sportingbet tovább harcol a spanyol piacért

2012-03-28
A Sportingbet fellebbez a madridi bíróság március 27-én életbe lép határozata ellen, mivel véleményük szerint a lépésnek nincs jogi alapja.

 

 

Tavaly decemberben a spanyolok multinacionális szerencsejáték vállalata, a Codere számos pert kezdeményezett a spanyol online szerencsejáték piacon működő cégek – köztük a Sportingbet – ellen. A Codere azt állítja, hogy a tengerentúli szolgáltatók tisztességtelen versenyelőnyhöz jutnak azáltal, hogy engedély nélkül végzik tevékenységüket Spanyolországban, míg a Codere működése a helyi jogszabályok és adórendszer hatálya alá tartozik.

 

A Sportinget a tegnap délután kiadott közleményében azt állítja, hogy nem értesítették az ellene indított perről, és nem adtak esélyt számára, hogy védekezzen.

A Codere összes kérelmét elutasították a különböző spanyol bíróságokon, egy kivételével, amit a Sportinbet ellen nyújtott be a madridi kereskedelmi bíróságon. Ebben az esetben a bíróság a Sportingbet ellen döntött, és bezáratta a cég spanyol oldalait a miapuesta.es-t és a miapuesta.com-ot.

 

A Sportingbet ezt követően február 16-án megjelent a madridi bíróságon, és védte jogilag megfelelő pozícióját. Ennek ellenére a bíróság határozatot adott ki, miszerint „bármilyen szerencsejáték vagy fogadási szolgáltatás, amely nem kapott előzőleg hatósági engedélyt, vitathatatlanul tilos.”

 

 „A Sportingbet szilárdan hiszi, hogy a Codere határozata  a bírósághoz benyújtott téves információkon alapul, és nyilvánvaló kísérlet arra, hogy szétzúzza a piacot a liszenszek kibocsátása előtt.” - áll a Sportingbet keddi közleményében.

 

A Sportingbet fellebbez a Codere vádjai ellen, mivel jogi tanácsadóik szerint a lépésnek nem volt jogi alapja. A vállalat szerint ezt támasztja alá a többi spanyol bíróság ítélete is, melyet a Codere a többi online szerencsejáték szolgáltatóval (például a bwin-nél és a PokerStars-szal) kapcsolatban beadott kérelmeire hoztak.

 

A határozat március 27-én lépett életbe, és bár a miapuesta.es-t már bezárták, míg a spanyol engedélyezési folyamat le nem zárul, a Miapuesta.com írásunk idején még elérhető.

 

A Sportingbet megerősítette, hogy folyamodott a 2011-es spanyol Szerencsejáték Törvény által biztosított liszenszért, és a szabályozó hatósággal történt egyeztetés alapján azt várják, hogy május 25. előtt megkapják az engedélyt.