A Sportingbet csatát vesztett Spanyolországban

2012-03-13
A spanyol Codere eredeti beadványában eltávolíttatta a Sportingbet a miapuesta.com és miapuesta.es oldalait az internetről – a fellebbezésben ismét ők nyertek.

 

A Codere spanyol multinacionális szerencsejáték vállalatnak nyolc országban van szignifikáns piaci jelenléte Európában és Amerikában. Azóta folytatják jogi csatájukat a bíróságon, mióta a spanyol kormány úgy döntött, hogy szabályozza az online szerencsejáték piacot.

 

A Codere azt állítja, hogy a nemzetközi online szerencsejáték szolgáltatók negatív hatással vannak a cég földi szolgáltatásaira azáltal, hogy állami engedély nélkül kínálnak szolgáltatásokat a spanyol játékosoknak. A madridi bíróság nemrég úgy döntött, hogy bezáratja a Sportingbet spanyol oldalait. A Sportingbet fellebbezett, a madridi bíróság pedig nemrégiben ítéletet hozott, mely szerint „bármilyen szerencsejáték vagy fogadási szolgáltatás, amely nem kapott előzőleg hatósági engedélyt, vitathatatlanul tilos.”

 

Nem a Sportingbet az egyetlen online szerencsejáték szolgáltató, akit a Codere célba vett. A PokerStars-nak azonban sikerült talpon maradnia a Codere-rel szemben. A bíróság úgy határozott, hogy a PokerStars-t nem lehet felelőssé tenni azért, hogy nem folyamodott egy olyan engedélyért, ami még nem is létezett.

 

A Codere azonban szentírásként tekint a madridi bíróság “vitathatatlanul tilos” kijelentésére, és számukra nem kétséges, hogy hogyan kell döntenie a bíróságnak a többi ügyben. Fenntartják, hogy az offshore online vállalatok „több százmillió euróval” tartoznak a spanyol államnak.