A Sportech Racing és a bwin party is liszenszet kapott New Jerseyben

2015-04-23
A New Jersey Szerencsejáték Felügyelet új kaszinóliszenszeket bocsátott ki, melyek online szerencsejáték szolgáltatásra is jogosítanak az állam területén.

 

A Sportech leányvállalata, a Sportech Racing nem új szereplő New Jerseyben, jelen van a lóversenypályákon az offline fogadások kötésénél, bizonyos kaszinókban is. A Spertech ezen kívül még az NYX Gaming Group-pal közösen üzemeltetett Sportech-NYX Gaming nevű céggel is képviselteti magát a térségben.

A cég helyettes vezetőse, Ian Penrose így kommentálta a híreket: 

-Nagyon örülünk, hogy megkaptuk a New Jersey liszenszet, már csak azért is, mert  tudomásunk szerint az európai szolgáltatók közül az elsők között értük el ezt  szép eredményt. Az amerikai liszensz kiérdemlését az egész világon „arany védjegy”-ként értékelik.

A bwin.party már szintén jelen volt már New Jerseyben, az állam piacvezető online szerencsejátékos platformját üzemeltetve, melyet a Borgata Kaszinó, Borgata Poker és PartyPoker használ.

A szolgáltató új liszensze a bwin.party entertainment NJ és bwin.party USA leányvállalatainak lett kiadva.

„Úgy gondoljuk, hogy elkerülhetetlen a szabályozás kiterjesztése egész Amerikára, és arra számítunk, hogy más államok is fognak hamarosan csatlakozni.”

New Jerseyben 2013 novembere óta lehet legálisan online szerencsejátékot játszani, az USA államai közül elsők között kezdett el liszenszeket kibocsátani. A szolgáltatóknak a működtetés során nagyon kell figyelniük arra, hogy csak az állam területén élők érjék el az oldalt, ezért a határmenti települések lakóinak kezdetben nehézségeik voltaka csatlakozással. 

Az USA több államában is küzdenek azért, hogy legálisan lehessen kaszinózni és pókerezni az interneten, az ilyen játékot szerető emberek nagy álma az államok határain átívelő pókerjátszmák lehetővé tétele, egyelőre ugyanis csak az államon belül élők játszhatnak egymással.

A sportfogadás legalizálása még ennél is nehezebb helyzetben van, ugyanis attól tartanak, hogy annak bevezetése a sportesemények befolyásolásához, bundázáshoz vezetne.