A Real eddig 33-szor nyert az Atlético vendégeként

2014-03-01
Nemcsak a jobb forma, a statisztika is egyértelműen a Real Madrid mellett szól a vasárnapi városi rangadó előtt, amelyet a királyi gárda vendégként vív az Atlético Madriddal a spanyol futballbajnokság 26. fordulójában.

 

A tabellát 63 ponttal vezető királyi gárdának látogatóként is sokkal jobb a mérlege az eddig 60 pontot gyűjtött és harmadik helyen álló riválisával szemben: a 77. derbinek a Real tudniillik úgy vághat neki, hogy látogatóként a Primera Divisiónban lezajlott korábbi 76 összecsapásukból 33-at megnyert, míg - 20 döntetlen mellett - az Atlético 23 alkalommal tudott diadalmaskodni a nagy vetélytárs felett.

 

Az EFE visszatekintéséből kitűnik, hogy már az első bajnokit is a Real nyerte, méghozzá 3-0-ra 1929 májusában. Ráadásul nem is ez volt a legnagyobb arányú vendégdiadal, a 2002/03-as idényben 4-0-s győzelemmel távozhattak a blancók a Vicente Calderón Stadionból. Azért olykor a mostani házigazdák is remekeltek: 1947 novemberében például 5-0-ás vereséget mértek a vendégekre, de akad két 4-0-ás hazai siker is a közös futballmúltban.

 

Az eddigi utolsó Real-vereség vendégként roppant régen volt: 1999 júniusában, vagyis 14 és fél esztendeje tudott legutóbb nyerni az Atlético a Real ellen, akkor 3-1-es végeredménynek örülhettek a házigazdák. Viszont azóta - két döntetlent leszámítva - csupa Real-győzelmet, szám szerint tízet (!) jegyeznek a statisztikák. Köztük két 3-0-sat is, az eddigi utolsó futballrandevújuk végén, az előző idényben pedig 2-1-es győzelmet ünnepelhetett a királyi gárda.

 

Ami még érdekes: a 85 év alatt az Atlético pályáján vívott bajnoki meccseik közül csupán kettőn nem született egyetlen találat sem, vagyis gól(ok)ra bizton lehet számítani ezúttal is.

A vendéglátó együttes a mostani bajnoki szezonban hazai pályán még veretlen. Nagy kérdés, elmondhatja-e majd ugyanezt magáról a vasárnap 17 órától esedékes meccset követően is.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,