A Playtech belép a pénzügyi kereskedés piacára is

2015-04-07
A 33,6 százalékban egy izraeli vállalkozó, Teddy Sagi kezében lévő Playtech kezdeti 208 millió eurót fizet egyösszegben a TradeFX 91,1 százalékáért.

 

Az online szerencsejáték szoftvereket szállító Playtech megtette első lépését a pénzügyi kereskedés világában: többségi, 91,1 százalékos részesedést vásárol a TradeFx-ben. A 33,6 százalékban az izraeli Teddi Sagi kezében lévő Playtech kezdetben 208 millió eurónyi készpénzt fizet ki a TradeFx-nek. A megállapodás értelmében a Playtech 2017 decemberéig akár 250 millió eurót is fizethet a fennmaradó üzletrészért, a jövőbeli teljesítménytől függően. 

 

A TradeFx-nek a tavalyi évben 32 millió dollár volt az adózás előtti eredménye, a Playtech várakozásai szerint az akvizíció egyből pozitív hatással lesz a cég bevételeire.

 

A TradeFx 500 főt foglalkoztat, jelenleg ciprusi liszensszel rendelkezik, bár a hírek szerint a cég brit engedélyért is folyamodott. A Markets.com és TopOption brandeken keresztül b2b és lakossági forex és binary option szolgáltatást is nyújt több mint 100 országban, 25 nyelven.

 

„Ugyan ez a most nyélbe ütött üzlet kívül esik a Playtech eddigi játékkínálatán, az ehhez szükséges technológia és ismeretanyag nagyon hasonló ahhoz.” – nyilatkozta Martin Brown, a Shore Capital elemzője.

 

 
A Playtech 2014. évben rekord évet zárt. Bevétele 457 millió euró volt, mely 24 százalékos növekedést jelent az előző évben elért 367,2 millió euróhoz képest. A kamatok, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti korrigált eredmény 30 százalékkal magasabb az előző évihez képest: a 2014. évi 207,1 millió eurós érték rekordnak számít a vállalat történetében.
 
 
Címkék: piaci információ,