A PaddyPower a szerencsés fogadókat hibáztatja a 10 millió eurós profitcsökkenésért

2014-08-29
A fogadók 198 millió eurós forgalmat generáltak a legnagyobb ír fogadóirodánál a foci vb alatt, azonban a vb, valamint az azt megelőző időszak kedvezőtlen eredményei miatt a vállalat 14 százalékos profitcsökkenést volt kénytelen elkönyvelni.

 

Azt mondják, az ügyfeleknek „álomszerű hétvégéik” voltak januárban és márciusban, mikor szinte az összes brit Premier League focicsapat - melyekre a legtöbben fogadnak - megnyerte a meccseit. „Ez többe került nekünk, mint egy zsíros válási ügy.” kommentálta az esetet a vállalat, mikor tegnap nyilvánosságra hozta az első féléves pénzügyi eredményét. 

 

A fogadóiroda profitja 2014 első hat hónapjában 14 százalékkal, 60,1 millió euróra csökkent, mely több mint 10 millióval kevesebb az előző évihez képest, annak ellenére, hogy a nettó árbevétel 7 százalékkal, 396,5 millió euróra nőtt. 

 

A Paddy Power csapata a dublini irodában

 

Az év első felében a Premier League favoritjai meccseik 64 százalékát megnyerték, ami igen nagy arány, ha azt nézzük, hogy 2010 és 2013 között ez a mutató csupán 53 százalék volt. 

 

Júniusban a lóversenyfogadók okoztak nehéz időszakot a Paddy Powernek, mikor az Epsom Derbyn és a Royal Ascoton is számukra igen kedvezőtlen eredmények születtek. Az idei év első felében az ír és angol lóversenyeken az esetek 37 százalékában a favoritok nyertek, ami szintén magasabb a 2010-2013-as időszakban megszokott 35 százaléknál. 

 

A Patric Kennedy által vezetett iroda saját bevallása szerint sértetlenül vészelte át a foci vb-t azután, hogy a favoritok átjutottak a selejtezőkön. „Onnantól az eredmények fokozatosan javultak, a döntőben pedig megütöttük a jackpotot.”. Bizonyára mindenki emlékszik rá, hogy Németország - miután az elődöntőben 7-1-re alázta a brazil csapatot – a döntőben a hosszabbításban legyőzte Argentínát. 

 

A Paddy Power közleménye szerint ügyfeleik idén összesen 198 millió euró értékben fogadtak náluk a vb alatt, ami 130 százalékkal több, mint az előző, 2010-es világbajnokság során.

 

A vállalat előrejelzése szerint a 2012-ben útjára indított olasz üzletága számára a vártnál tovább tart majd az, hogy nullszaldós legyen. A vártnál lassabb piaci növekedés miatt ezt csak 2016 közepe táján várják. Ennél jobb hír a befektetők számára, hogy az ír és brit fogadóirodák azonban sokkal jobban teljesítettek most, mint az előző félévben. A Paddy Powernek jelenleg 239 irodája van Írországban, melyből 16-ot ebben a félévben nyitottak. Az irodákban történő fogadások 11 százalékkal, 548 millió euróra nőttek ebben az időszakban, miközben a működési profit is 13 százalékkal, 8,6 millió euróra emelkedett.  Angliában a vállalat 299 irodát üzemeltet, ezekben a működési profit az első félévben 26 százalékkal, 9,5 millió euróra növekedett.

 

A Paddy Powernek közel 2 millió aktív online ügyfele van, akiknek egyre növekvő profitot köszönhet a cég. Ausztráliában a cég online üzletágának működési profitja például 57 százalékkal, 21,8 millió euróra emelkedett.

 

A következő félév eredményeire azonban negatív hatással lehet az a botrány, mely nemrégiben robbant ki, mikor kiderült, hogy az iroda nem tájékoztatta ügyfeleit és a nyilvánosságot arról, hogy óriási, több, mint félmillió ügyfelet érintő adatlopást szenvedtek el

 

Címkék: sportfogadás,