A PSG és a Barca is a bírót szidja

2013-04-03
Mind a Paris Saint-Germain vezetőedzője, mind az FC Barcelona másodtrénere elégedetlenül nyilatkozott a német játékvezető kedd esti tevékenységéről.

 

A sztárcsapatok első, kedd esti mérkőzése 2-2-re végződött. "Nem mondhatnám, hogy jó eredmény számunkra ez a döntetlen, főleg mert mindkét kapott gólunk ajándék volt: az egyiket mi adtuk Messinek, a másikat meg a bíró a Barcelonának" - fogalmazott Carlo Ancelotti, a PSG olasz mestere, aki utóbbi megjegyzésével arra utalt, hogy szerinte jogtalan tizenegyest ítélt meg ellenük Wolfgang Stark.

 

A német sípmester tevékenységét erőteljesen kifogásolta Jordi Roura, a rákbetegsége után visszatért vezetőedző, Tito Vilanova helyettese is. "Teljesen világos, hogy ez a játékvezető nem nekünk kedvezett. Ibrahimovic gólja hatalmas leshelyzetből született, de az is érthetetlen, miért nem állította meg a mérkőzést, amikor egyszerre két játékosunk is a földön hevert sérülten" - dohogott Roura a meccset követő sajtótájékoztatón. Roura úgy vélte, a 2-2 összességében jó eredmény, bár ahogy csapata játszott, ahhoz képest mégsem kielégítő. Hozzátette, a jövő szerdai visszavágón nyerniük kell, és akkor elfeledhetik ezt a döntetlent.

 

A másik keddi találkozón a Bayern München igen egyértelmű és felettébb magabiztos 2-0-s győzelmet aratott hazai pályán a Juventus felett, amivel a bajor együttes egyszersmind véget vetett az olasz csapat nagy sorozatának, merthogy a torinói alakulat előzőleg az európai kupákban 18 egymást követő meccsén veretlen maradt. Az Allianz Arénában viszont semmi esélye nem volt a pontszerzésre, részben a Bayern kitűnő játéka miatt - amelyet a helyszínen 68 ezer szurkoló ünnepelt okkal -, részben mert a csapatként is haloványan teljesítő Juve két meghatározó embere is egyszerre fogott ki nagyon rossz napot.

 

A játékmesternek, Andrea Pirlónak olyannyira nem ment a játék, hogy utóbb külön is elnézést kért az értük szorítóktól. "Nagyon sajnálom, hogy olyan sok hibát követtem el, de a visszavágó még hátra van" - kötötte össze az önkritikát a derűlátással az olasz médiának nyilatkozva a 33 éves középpályás. "Kielemezzük ezt a vereséget, és levonjuk a tanulságait. A Bayern mai teljesítménye azt mutatta, hogy erősebb csapat nálunk."

 

A világ egyik legjobb kapusa, Gianluigi Buffon bizonyult a Juventus másik gyenge láncszemének, aki ezúttal végig bizonytalanul védett, s mindkét kapott gólban benne volt. "Az elején beszedett első gólnál elmozdultam jobbra, amerre a labda tartott, csakhogy közben érintette egyik játékosunkat, irányt változtatott, én meg éppen annyira veszítettem el az egyensúlyomat, hogy már nem értem vissza a másik oldalra" - magyarázta a bizonyítványát a kapus, aki ugyanakkor igen sportszerűen dicsérte a németeket. "Jobbak voltak nálunk, rászolgáltak a győzelemre" - mondta.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,