A NAV tartaná nyilván a szerencsejáték függőket

2015-09-16
A kaszinóba járás korlátozásáról szóló rendelet tervezete szerint a NAV-nak nemcsak nyilvántartást kell vezetnie a játékfüggőkről, de még 24 órás telefonvonalat is kell működtetnie. Aki szerepel a NAV addiktlistáján, nem léphet be kaszinókba.

 

Elkészült a kaszinóba járás korlátozásáról szóló kormányrendelet tervezete a kaszinóba járás korlátozásáról. A dokumentumban az is szerepel, hogy a játékadó három százalékát addiktológiai ellátás fejlesztésére kell fordítani - írja a Magyar Hírlap szerdai számában.

 

A tervezet szerint az adóhatóságnak nyilvántartást kell vezetnie a korlátozás alá eső, jórészt kóros szenvedélybetegségben szenvedőkről. Emellett az adóhatóságnak a hét minden napján 24 órában működő, ingyenesen hívható telefonvonalat kell fenntartania.

 

A tervezet szerint a személyes azonosításhoz kötött játékfajták, így a kaszinó, a kártyaterem, a távszerencsejáték és az online kaszinójáték esetében "a szervező a játékos azonosítása során a játékosvédelmi nyilvántartás adatait elektronikus úton lekérdezi, és a sérülékenynek minősülő játékos részére belépést nem biztosíthat". 

 

Rögzítenék azt is, hogy a szerencsejáték-szervező köteles figyelmeztetni a túlzásba vitt szerencsejáték ártalmaira, valamint a szenvedélybetegség kialakulásának veszélyeire. 

 

A lap információi szerint a kabinet még nem tárgyalt a dokumentumról.

 

Forrás: MTI