A NAV lefoglalta a pénznyerőt, átvitte egy másik kocsmájába

2014-07-08
Kitartóan vett részt tiltott szerencsejáték szervezésében az a férfi, aki az ehhez szükséges eszközök adóhatóság általi lefoglalása után az újabb bűncselekmény elkövetésétől sem riadt vissza annak érdekében, hogy tevékenységét folytathassa.

 

Dr. Szalóki Zoltán, Heves megyei főügyész közlése szerint a 46 éves, büntetlen előéletű vádlott több vendéglátóhelyet is működtetett Egerben. Ezek egyikében helyezett el - egy Szlovákiában bejegyzett vállalkozással kötött szolgáltatási és helyiség bérleti szerződés alapján - még 2012 őszén egy „internet hozzáférést biztosító berendezést”, ami számítógépes konfigurációból és az internetkapcsolatot lehetővé tevő egységből állt. – írja a Heol.hu.

 

A NAV Központi Hivatal Szerencsejáték Felügyeleti Főosztályának munkatársai 2012. november 24-én hatósági ellenőrzést tartottak a sörözőben, és tapasztalati úton - 600 Ft nyereményt elérve - megállapították, hogy a terminál a pultos által rendelkezésre bocsájtott adathordozón – egy pendrive-on - található szoftver segítségével pénznyerő automataként működik. Ezért a berendezést helyszínen  hagyás mellett lefoglalták, és azon zárópecséteket helyeztek el.

 

A vádlott - ezzel mit sem törődve - pár nap elteltével a lefoglalt dolgokat elszállíttatta egy másik általa üzemeltetett italboltba, és ott azt ismét pénznyerő automataként működtette tovább, részben a saját hasznára, egészen a NAV 2013. február 12-én megtartott újabb ellenőrzéséig. 

 

A vádlott azzal, hogy a tiltott szerencsejáték folytatásához sörözőket bocsájtott rendelkezésre jogszabályt sértett, mivel pénznyerő automatának minősülő berendezés már a vádbeli időszakban is kizárólag játékkaszinóban volt üzemeltethető.

 

Az Egri Járási Ügyészség a férfit tiltott szerencsejáték szervezésének vétségével, valamint zártörés vétségével vádolja, és vele szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 
Címkék: nyerőgép,