A Marca-szavazáson az Atlético a spanyol bajnok, a Real a BL-győztes

2014-05-07
A legnépszerűbb spanyol sportnapilap, a Marca szavazásának végeredménye szerint az internetes válaszadók több mint 44 százaléka az éllovas Atlético Madrid végső sikerére számít a hazai labdarúgó-bajnokságban két fordulóval a zárás előtt.

 

Az újság az Atlético és a címvédő FC Barcelona mögött jelenleg harmadik, de egy meccsel kevesebbet játszott Real Madridnak a Valladolid elleni, szerda esti "pótlásos" mérkőzését megelőzően szondázta meg olvasóit, akiknek csaknem 37 százaléka várja az első helyre a királyi gárdát, míg kevesebb mint 19 százalék ad csupán esélyt a Barcának a Primera División pontvadászatának megnyerésére. 

 

A 88 ponttal listavezető fővárosi gárda mögött 85 ponttal következik a katalán elitalakulat, s 83-mal a Real Madrid, a kilátásai pedig azért is lehetnek a legjobbak az Atléticónak, mivel saját kezében van a sorsa. Azaz, ha a hátralévő két meccsén négy pontot szerez, ő a bajnok. Ehhez - a legegyszerűbb változatot tekintve - hazai környezetben le kell gyűrnie most hétvégén a Málagát, majd döntetlenre végeznie a Barcelona otthonában. 

 

A Marca internetes voksolásán 26 546-an vettek részt. Valamivel több mint kétszer ennyien, 53 610-en válaszoltak a sportlapnak arra a kérdésére, hogy ki nyeri a Bajnokok Ligájának spanyol házidöntőjét, amelyet a két fővárosi élcsapat vív május 24-én Lisszabonban. Az esélyességi párbajt a Real biztosan nyerte az Atléticóval szemben, a szavazatok megoszlása szerint 60,3-39,7 százalékos arányban.

 
Forrás: MTI
Címkék: labdarúgás,