A Ljubljanát is legyőzte, hibátlan maradt a Fradi

2013-02-17
Az FTC-Rail Cargo Hungaria hazai pályán 30-26-ra győzött a szlovén Krim Ljubljana ellen a kézilabda BL középdöntőjének 3. fordulójában

 

A több alapjátékosát sérülés miatt nélkülöző Ferencváros nagy lépést tett az elődöntőbe jutás felé a női kézilabda Bajnokok Ligájában, ugyanis a középdöntő harmadik fordulójában Dabason 30-26-ra legyőzte a vendég szlovén Krim Ljubljanát. Az FTC - akárcsak a másik ágon a Győr - továbbra is százszázalékos a középdöntő félidejében. A következő körben, március 3-án ugyanez a két csapat találkozik, csak éppen a szlovén fővárosban, és ott már a csoportelsőség is eldőlhet.

 

A két csapat eddig nem veszített pontot, és egy újabb győzelem nagy lépés lett volna az elődöntőbe jutás felé. A hazaiak dolgát nehezítette, hogy Zácsik mellett most már az egy hete súlyos térdsérülést szenvedett Penára sem számíthattak. Így aztán a vendégek tulajdonképpen az egész meccsen külön őrzőt állítottak a gólveszélyes Tomorira.

 

Bátran kezdett a dabasi arénában a vendéggárda, rendre vezetett, de sikerült mindig egyenlíteni. Így ment ez 5-6-ig, aztán negyedóra elteltével már 9-6-ra vezetett a Krim. Innen sikerült felzárkózni, ám 15-12-re újból megugrott az időt is kérő Ljubljana, majd a szünet előtti záró másfél perc a hazaiaké volt.

 

A második félidőt remekül, 4-1-es sorozattal kezdte a Ferencváros, majd felrobbant a csarnok az örömtől. Ettől kezdve a Krim "futott az eredmény után", és 20-20-nál érte utol a riválist.

 

Szucsánszki kihagyott büntetője nem hatott negatívan csapata teljesítményére, 24-22-nél már a Ljubljana kényszerült időt kérni. Ettől nem tört meg a hazaiak lendülete, sőt, elhúztak 26-23-ra. Kettős emberelőnyben még nagyobb lett a különbség (28-23). A kiegészülő szlovén csapat a hajrában megkezdte a felzárkózást, ráadásul Szarkát kiállították, de Vérten fontos pillanatban módosította 29-26-ra az állást. A végjátékban Dajka betalált, a Krim pedig két hétméterest is rontott, így eldőlt a meccs.

 

Női BL, középdöntő, 3. forduló, II. csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Krim Ljubljana (szlovén) 30-26 (14-15)

a magyar csapat gólszerzői: Tomori 10/3, Szamorásky 6, Kovacsicz 5, Szucsánszki 4/1, Vérten 2, Szekerczés 2/2, Dajka 1

 

Szombaton játszották:

Oltchim Valcea (román)-Zvezda Zvenyigorod (orosz) 29-25

 

Az állás:

1. FTC 6 pont, 2. Ljubljana 4, 3. Valcea 2, 4. Zvenyigorod 0

 

I. csoport:

Szombaton játszották:

Larvik (norvég)-Győri Audi ETO KC 18-24

Később:

Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Randers (dán) 19.00

 

Az állás:

1. Győr 6 pont/3 mérkőzés, 2. Larvik 4/3, 3. Podgorica 0/2 (35-47), 4. Randers 0/2 (37-50)

A csoportok első és második helyezettjei jutnak az elődöntőbe.

 

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,