A Leverkusen fantomgólja 165 milliót ért a Tippmixen

2013-10-24
A 42. héten a Hofenheim-Leverkusen mérkőzés meglehetősen érdekes gólja miatt fizette ki a legtöbb nyereményt a Szerencsejáték Zrt a fogadóknak.

 

A 42. heti Tippmix-ajánlat természetesen az összes jelentős európai labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit magába foglalta, így a német élvonal Hoffenheim – Bayer Leverkusen összecsapására is fogadhattak játékosaink. Ez alkalommal ténylegesen a szerencse kegyeltjének mondhatják magukat azok, akik a vendégek sikerére fogadtak, hiszen Stefan Kiessling olyan gólt szerezve vezette győzelemre csapatát, amely csak a játékvezetői négyes szerint volt érvényes. Az oldalhálón lévő lyukon (!!!) kapuba kerülő fejes – amelyet csak „fantomgól” néven emlegetnek azóta – ráadásul a legtöbb kifizetett nyeremény rangsorának (amely összeállításakor a kiegészítő fogadási lehetőségek számait is figyelembe vettük) élére röpítette ezt a mérkőzést, hiszen a vendéggyőzelemre tippelők mindent egybevetve 165,18 millió forinttal gazdagodtak. A toplista második helyén a Roma – Napoli olasz rangadó zárt 114,62 millió forinttal, míg az Anglia – Lengyelország világbajnoki selejtező 95,99 milliós kifizetéssel következik a sorban. A Bayern München hazai sikere a Mainz ellen közel 95 millió forintot ért a helyesen tippelőknek, a belga Anderlecht idegenbeli győzelme a Mons vendégeként pedig 93 millió forintos nyereménnyel járt együtt.

 

A nyeremények toplistáján előkelő helyen záró angol – lengyel vb-selejtező a legnépszerűbb események sorában is helyet követelt magának, méghozzá rögtön az élre törve, lévén – a kiegészítő fogadási lehetőségek adatait is számolva – 145.338 szelvényen tűnt fel ez az összecsapás. Az Arsenal – Norwich angol bajnoki kapcsán sem emlegethetünk fogadói közömbösséget, hiszen 142.289 megkötött fogadással párosult ezen esemény. Az Osasuna – Barcelona spanyol bajnoki végzett a képzeletbeli dobogó legalsó fokán, méghozzá 138 947 fogadáskötéssel. A Románia – Észtország világbajnoki kvalifikációs derbi közel 100 ezer, a Bayern München – Mainz német bajnoki pedig majd 97 ezer alkalommal került fel a játékosok szelvényeire, amelyek szintén említésre méltó számadatok.

 

Az európai vb-selejtezők csoportkörének utolsó játéknapján rendezett Montenegró–Moldova összecsapás a teljes sorozat egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta a 2-5-ös végeredményével (45.800 szelvényből 788 helyes tipp, nyertes odds: 8,75), így a legváratlanabb eredmények között is feltűnik. A spanyol élvonalbeli bajnokság sztárcsapata, a Barcelona neve ritkán kerül ebbe a bekezdésbe, most azonban a katalánok az Osasuna otthonában jegyzett 0-0-s döntetlenjükkel sokaknak okoztak bosszúságot (így is született 1.685 tökéletes tipp, igaz, 90.919 szelvényből, 5,50-es nyereményszorzóért). Egy másik nagycsapat, az angol Premier Liga címvédője, a Manchester United is botlott a legutóbbi hétvégén, hiszen a Southampton pontot csent az Old Traffordról (végeredmény: 1-1, 5.072 helyes tipp született, 3,65-ös oddsért). A német labdarúgó-bajnokság másodosztályában a Fürth hazai környezetben kapott ki a St. Pauli együttesétől 4-2-re, általános meglepetést okozva ezzel (41.101 szelvényből 1.828 nyertes tipp, 5,25-ös szorzóért).

 

Meglepetés ugyan nem született a Magyarország – Andorra világbajnoki selejtezőn, lévén a mieink a papírformának megfelelően 2-0 arányban győzni tudtak, azonban az feltétlenül említést érdemel, hogy a csapat romániai és hollandiai veresége a szurkolók és a fogadók bizalomvesztésével járt együtt. A magyar érdekeltségű események között feltűnő találkozó kapcsán ugyanis 19.196 szelvényből csupán 9.606 alkalommal tippeltek a tippmixelők magyar sikerre, ami azt jelenti, hogy több mint kilencezer játékos várt döntetlent vagy vendégsikert, ami talán már túlmutat a szerencsevadászaton. Az Újpest – Győr labdarúgó NB I-es bajnokira a többség helyesen tippelt (végeredmény: 1-2, 48.784 szelvényből 33.248 helyes tipp, nyertes odds: 1,70), ám a Kaposvár – FTC párharc pontosztozkodására kevesen számítottak (eredmény: 1-1, 44.773 szelvényből 3.271 hibátlan tipp, 3,95-ös odds mellett). A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában továbbra is megállíthatatlanul menetel a Veszprém, amely ezúttal az RK Zagreb vendégeként nyert 11 góllal (17.262 szelvényből 13.917 nyertes tipp, 1,14-es nyereményszorzó). A vízilabda OB I Szolnok – Vasas rangadóján a fogadók többsége (13.827 szelvényből 10.530 tökéletes tipp) által várt végkimenetel született a hazai győzelemnek köszönhetően, ami 1,25-ös szorzóval párosult.

 

Ez alkalommal sem maradhat el a játékhét legügyesebb fogadója „rovatunk”, ahol ezúttal egy székesfehérvári tippmixelőnek jár a dicséret, lévén 200 forintos tétre tudott 359 ezer forintot nyerni a következő, öt eseményből álló szelvénnyel:

  • U20Hollandia - U20Törökország V
  • U21Hollandia - U21Ausztria V
  • Den Bosch - Maastricht V
  • Portadown - Glenavon V
  • Tigre - Gimnasia LP D

 

A Szerencsejáték Zrt. internetes fogadási portálján, a Tippmixprón fogadók sem maradtak nagy nyeremények nélkül. Kiemelkedő volt egy „Lucky 63” típusú fogadást alkalmazó játékos, aki 1.000 forintos alaptéttel nyert 838.039 forintot úgy, hogy a hat megfogadott sportesemény közül „csak” ötnek találta el a helyes végkimenetelét. Egy másik fogadó „Canadian” típusú játékkal és 200 forintos alaptéttel nyert 78.935 forintot, öt mérkőzésből „csupán” négynek eltalálva a végeredményét. Természetesen a „klasszikus” kötésben megfogadott netes szelvényekben sem volt hiány, amire jó példa, hogy egyik fogadó 750 forintra tudott 101.193 forintot nyerni egy 12-es kötés révén.

 

Forrás: Szerencsejáték Zrt