A Kindred (Unibet) megveszi a 32Red-et

2017-02-23
Újabb összeolvadás a szerencsejáték iparban - a korábban Unibet néven futó, londoni tőzsdén jegyzett Kindred Group 175,6 millió fontot fizet a gibraltári székhelyű 32Red plc-ért.

 

A megállapodás szerint a svéd Kindred 196 pennyt fog fizetni a 32Red részvények darabjáért. A részvényesek ezen kívül 4 pennys osztalékot is kapnak, azonban ezt a 32Red fizeti, nem a Kindred. Összességében az ajánlat 16%-kal magasabb a 32Red tegnapi záró árfolyamánál.

 

„Folyamatosan és eredményesen növeltük a 32Red részesedését a brit szabályozott piacon, és az utóbbi időben Olaszországban is.” – jelentette ki Ed Ware, a 32Red képviseletében. „A Kindred vezetőségének hasonló az üzleti filozófiája a miénkhez, és várjuk, hogy egyesült erővel folytathassuk sikeres növekedésünket a Kindred csoport tagjaként.”

 

A máltai székhelyű, de egyébként svéd Kindred már megkapta a 32Red részvényesek jóváhagyását, hogy elfogadják az ajánlatot.

 

A Kindred a világ egyik legnagyobb online szerencsejáték és sportfogadási vállalata, a portfoliójában olyan brandek szerepelnek, mint a Unibet, a StanJames.com és a bingo.com.