A Kincsem film miatt nő az érdeklődés a lovi iránt

2017-03-29
A Kincsem című film hatására érezhetően nő az érdeklődés a lóversenysport iránt, így a korábbinál lényegesen több látogató érkezhet a vasárnap induló galoppszezonra Pécsi István, a Kincsem Park és a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója szerint.

 

Az igazgató hétfőn az M1 aktuális csatorna esti műsorában elmondta, hogy a galoppszezon nyitónapján, vasárnap 14 órától nyolc lóversenyfutamot tartanak, a Pestmegyei Hendikep győztesének a Kincsem című film egyik főszereplője, Nagy Ervin színművész adja át a díjat.

 

Pécsi István hozzátette, hogy a hiteles versenyjeleneteket bemutató film hatására sok megkeresést kaptak az elmúlt napokban, ami arra utal, a nézők élőben is szeretnének izgalmas futamokat látni. Felidézte, hogy az érdeklődők tavaly is rengeteg szoros - akár az utolsó méterekig kiélezett - küzdelmet láthattak, így például a Kincsem Díjon, a Hazafi Díjon, a Nemzeti Díjon, vagy éppen a Millenniumi Díjon.

 

Az igazgató elmondta továbbá, hogy a francia mintára létrehozott Kincsem Nemzeti Lovas Program célja többek között a lovas ágazat önfinanszírozásának biztosítása, a lóversenyfogadások bevételei a lóversenysporton túl akár a gyermekek lovas oktatását vagy a terápiás célú lovagoltatását is fedezhetik. Megemlítette, hogy ennek érdekében február óta lottózókban is lehet lóversenyekre fogadni.

 

Forrás. MTI

 
Címkék: lóverseny,