A Kazany ellen folytathatja menetelését a Chelsea

2013-04-03
A tavaly Bajnokok Ligája-győztes Chelsea az orosz Rubin Kazany együttesét fogadja a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének csütörtöki első mérkőzésén.

 

Az angol klub végső sikerével azt a bravúrt hajtaná végre, hogy egymást követő évben elhódítaná a legrangosabb és a második számú európai kupasorozat serlegét. Ez legutóbb a José Mourinho által irányított FC Portónak sikerült még 2003-ban és 2004-ben - igaz, a portugál csapat előbb nyerte meg az akkor még UEFA Kupának nevezett sorozatot, és aztán ért a csúcsra a BL-ben.

 

A londoniak a bajnokságban nem remekelnek, szombati vereségüket követően a negyedik helyre csúsztak vissza a tabellán, ugyanakkor bíztató lehet számukra, hogy hétfőn javítottak, mivel a Manchester Unitedet elbúcsúztatták az FA Kupa negyeddöntőjében. A Tottenham Hotspur a - Videoton csoportjából továbbjutott - svájci Baselt fogadja, míg a harmadik angol csapat, a Newcastle United a Benfica otthonába látogat. Az "angolmentes" párban a Lazio a Fenerbahce otthonában lép pályára.

 

Európa Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzések (www.uefa.com):

Chelsea (angol)-Rubin Kazany (orosz) 21.05

Tottenham Hotspur (angol)-FC Basel (svájci) 21.05

Fenerbahce (török)-Lazio (olasz) 21.05

Benfica (portugál)-Newcastle United (angol) 21.05

 

A visszavágókat a jövő héten rendezik.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,