A Jupiterről érkező Messi is kevés lehet Argentínának

2014-06-26
A nigériai válogatott szövetségi kapitánya szerint elsősorban Lionel Messi klasszisa döntötte el az Argentína ellen 3-2-re elveszített mérkőzést a brazíliai világbajnokság F csoportjának záró körében, ugyanakkor az argentin kapitány elismerte, hogy van miben fejlődnie együttesének.

 

Az öt gólt hozó találkozó után a dél-amerikai együttes százszázalékos teljesítménnyel jutott a nyolcaddöntőbe, ám Nigéria sem szomorkodhat, mivel a második helyen zárt, s szintén készülhet a brazíliai torna egyenes kieséses szakaszára.

 

"Sok jó játékosa van az argentinoknak, de Messi kiemelkedik közülük, ő a Jupiterről jött" - méltatta a két gólt szerző támadót Stephen Keshi nigériai kapitány, aki szerint a vereség másik oka az volt, hogy a kelleténél jobban tisztelték riválist. A szakember ugyanakkor azt is elmondta, hogy játékosai minden dicséretet megérdemelnek a továbbjutásért.

 

Az argentinok oldalán Alejandro Sabella szakvezető leginkább annak örült, hogy fejlődést tapasztalt csapata játékában a korábbi két találkozóhoz képest.

 

"Szerkezetben is javultunk és összességében is előre léptünk. Viszont a védelemben voltak néha problémáink, s ezen dolgozni fogunk, mert a kieséses szakaszban az ilyen hibák végzetesek lehetnek. A támadóink ugyanakkor egyre jobban játszanak" - értékelt Sabella.

 

A meccsen két gólt szerző Messi is úgy véli, hogy jobban játszottak mint korábban, s ebben a riválisnak is szerepe volt.

 

"Olyan csapat ellen léptünk pályára, amelyik játszani akart" - mondta az FC Barcelona sztárja, aki kedden ünnepelte 27. születésnapját. - "Azt gondolom, hogy egy jó argentin válogatottat láthattak a nézők a pályán, így kell folytatnunk tovább."

 

A nyolcaddöntőben Argentína Svájc, míg Nigéria Franciaország ellen lép majd pályára.

 

A csoport másik meccsén Irán léphetett pályára még továbbjutási reményekkel, ám gyorsan kiderült, hogy Bosznia ellen pontot sem tud szerezni. A bosnyákok 3-1-re nyertek, s ezzel szépen búcsúztak első világbajnokságuktól.

 

"Sajnálom az irániakat, ám ez a meccs számukra is nagyon fontos volt, mert felemelt fejjel akartunk elutazni Brazíliából" - mondta Safet Susic bosnyák szövetségi kapitány.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,