A Győr edzője csak a saját csapatával foglalkozik

2013-03-18
Ambros Martin szerint tanítványai úgy juthatnak döntőbe, ha a Valcea elleni mérkőzéseken támadásban és védekezésben is a saját játékukat játszák.

  

Ambros Martín, a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe veretlenül bejutott Győri Audi ETO KC vezetőedzője szerint a siker kulcsa változatlanul az, ha a csapata minél hatékonyabban a saját játékát tudja játszani. Vasárnap dőlt el, hogy a Győr - amely BL-rekordbeállítással eddigi mind a 12 meccsét megnyerte - az Oltchim Valceával találkozik a fináléba kerülésért. A románok a Krim Ljubljanát nem tudták megelőzni, az FTC-t viszont igen.

 

"A kupasorozatnak ezen a szintjén nem látok különbséget egyik vagy másik ellenfél között, mind a Valcea, mind a Ljubljana kiváló játékosokból áll, egyre érettebb csapatjátékot mutat, ugyanakkor a döntőbe jutáshoz bármelyiküket le kell tudni győzni" - fogalmazott a spanyol tréner klubja honlapján. Hozzátette: továbbra is meggyőződése, hogy csapatának csak a taktikai megbeszéléseken kell az ellenféllel foglalkozni, a fő feladat az, hogy a Győr a saját játékát mind védekezésben, mind támadásban minél határozottabban képviselje.

 

"Arra kell tehát törekednünk, hogy kontroll alatt tartsuk a játékot, a mérkőzések teljes hatvan percében fegyelmezetten játsszunk. Akkor van esélyünk a továbbjutásra, ha így teszünk." - mondta Martín.

 

A másik magyar BL-középdöntős együttes, az FTC-Rail Cargo Hungaria harmadik lett a csoportjában úgy, hogy az első három fordulót követően még százszázalékos volt, utána viszont - nem utolsó sorban azért, mert a korábban sérült Zácsik után Pena és Deáki is kidőlt - három vereség következett. Elek Gábor vezetőedző ezzel kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy amíg csapata bírta erővel, addig tudta állni az ellenfeleket rohamait. A tréner hozzátette: a búcsú ellenére nagyon büszke játékosaira.

 

A Valcea-Győr párharc mellett Larvik-Krim Ljubljana összecsapást rendeznek áprilisban, a BL elődöntőjében.

 

Forrás: MTI

 

 

Címkék: kézilabda,