A Ferrari és az elnök is figyelmeztette Alonsót

2013-07-30
Figyelmeztette Fernando Alonsót a Ferrari istálló, s annak elnöke, Luca di Montezemolo, mivel a pilóta élesen kritizálta a csapatot és az idei autót a vasárnapi Magyar Nagydíj után.

 

A 32. születésnapját hétfőn ünnepelt kétszeres világbajnok versenyző a Hungaroringen elért ötödik helyezése után azt mondta, a csapat és az autó nem javult igazán, márpedig így nem tudnak versenyezni az élcsapatokkal.

 

A Ferrari a honlapján erre reagálva azt írta, Alonso nyilatkozata mind Montezemolónak, mind az istálló többi tagjának rosszulesett. Az elnök felhívta a spanyol pilótát, hogy felköszöntse születésnapja alkalmából, de mint a közlemény kitér rá, emlékeztette arra, "a nagy bajnokokat, akik korábban a Ferrarinál versenyeztek, mindig arra kérték, hogy az istálló érdekeit helyezzék sajátjaik elé."

 

Montezemolo hozzátette: "Ezekben a pillanatokban nyugodtnak kell maradnunk, kerülnünk kell a vitákat, alázatosan és elszántan kell dolgoznunk, miközben támogatjuk a csapatot és annak tagjait a pályán és azon kívül is."

 

A 28. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a brit Lewis Hamilton (Mercedes) nyerte a finn Kimi Räikkönen (Lotus) és a világbajnoki címvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) előtt. Alonso az ötödik hellyel visszacsúszott az összetett harmadik helyére, hátránya 39 pont az élen álló Vettellel és egy a második Rdikkönennel szemben.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: autóverseny, forma1,