A Ferencváros fellebbezett a szektorbezárás miatt

2013-09-28
A kirótt pénzbírságot befizeti, a szektorbezárással szemben ugyanakkor fellebbezést nyújtott be a Ferencváros a Magyar Labdarúgó Szövetségnél (MLSZ).Az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden kétmillió forintra büntette az FTC-t az Újpest elleni, vasárnapi derbin történt szurkolói rendzavarások miatt, egyúttal elrendelte, hogy a ferencvárosiak következő hazai mérkőzésén be kell zárni a Puskás Ferenc Stadion C szektorát, illetve az M-től S-ig tartó szektorokat.
A fegyelmi bizottság indoklása szerint a Ferencvárost a szurkolók rendzavarásai, pirotechnikai eszközök használata és bedobálása, megbotránkoztató rigmusok skandálása miatt büntették meg, valamint azért, mert az összecsapást követően a drukkerek a pályára özönlöttek. Az MLSZ fegyelmi bizottsága jelezte: a döntés meghozatalakor mérlegelte a cselekmények mellett, hogy a rendező Ferencváros ígéretet tett arra, - a hatóságokkal közösen – azonosítja és felelősségre vonja a rendbontókat.
Az FTC pénteken a honlapján megjelent közleményben tudatta, hogy "elfogadja és kifizeti az újabb pénzbüntetést, azonban fokozottan arra kéri szurkolóit, hogy a jövőben tartózkodjanak a pályarendszabályok megszegésétől".
A tájékoztatásból az is kiderült, hogy a szektorbezárás ellen az FTC pénteken fellebbezést nyújtott be.
Az indoklás szerint az egyesület több óvintézkedést is tett a szurkolói rendbontás megelőzésének érdekében, illetve "az FTC szeretne kiállni azon bérletes drukkerei mellett, akik egy felelőtlen kisebbség miatt a megvásárolt bérletük ellenére sem tudnák a kifizetett helyükön nézni a mérkőzést, sőt, a szektorbezárás miatt új helyre kellene belépőt vásárolniuk."

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,