A DK is Andy mai "nyereményét" firtatja - a távszerencsejáték is az övé lehet

2014-07-04
A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint Andy Vajna volt producer lehet a pénteki nap nyertese azért, mert a korábbi kaszinóüzemeltetési jogok mellett "az internetes szerencsejáték is az övé lehet" - erről Vadai Ágnes beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján

 

A független képviselő emlékeztetett arra, hogy korábban nemzetbiztonsági okokra hivatkozva betiltották a nyerőgépeket, aminek következtében nagy mértékben nőtt a forgalom azokban a kaszinókban, amelyekben továbbra is megmaradhattak ezek a gépek. "Nyilvánvalóan Andy Vajna ebből a nyerőgépbetiltásból is profitált" - jelentette ki a politikus.

 

Ezt követően hangsúlyozta, hogy a becslések szerint az is "egymilliárdon felül ajándék volt" Andy Vajna számára, amikor a játékadóból levonhatóvá tették a koncessziós díjat. Azt is kiemelte, hogy a kormánybiztos nyerte el a Budapesten és Pest megyében létesíthető mind az öt kaszinó üzemeltetési jogát.

 

A független képviselő úgy fogalmazott: a szerencsejátékhoz kapcsolódva Andy Vajna neve mellett gyakran felbukkan Rogán Antalé, a Fidesz frakcióvezetőjéé. A DK ezért azt szeretné megtudni, hogy milyen baráti, üzleti, haveri vagy rokoni kapcsolatban áll a két férfi - mondta. Vadai Ágnes megkérdezte azt is, hogy "miért jár folyton közben szerencsejátékügyben Rogán Antal, és miért készteti erre" a Fidesz-frakciót is, továbbá tudni akarja, hogy a frakcióvezetőnek konkrétan milyen szerepe volt a nyerőgépek betiltásában.

 

Forrás: MTI