A Caesars kaszinólánc veheti meg a William Hill fogadóirodát

2020-10-05
Az amerikai Caesars Entertainment előrehaladott tárgyalásokat folytat a brit William Hill-el – a kaszinólánc 2,9 milliárd angol fontot fizetne a több mint 100 éves múltra visszatekintő fogadóirodáért.

 

A társaságok múlt heti közös nyilatkozatukban kijelentették, hogy a kaszinóüzemeltető t 2,72 fontot tud ajánlani a William Hill (WIMHY) részvényeinek darabjáért, ami 81%-os felárat jelent a részvény átlagos árfolyamához a szeptember 24-ig tartó három hónap során. 

 

Ha a szerződés létrejön, a Caesars (CZR) ellenőrzi a közös vállalatot. A William Hill szerint 32%-os részesedéssel rendelkezik a nevadai sportfogadási piacon, és gyorsan terjeszkedik más államokban is.

 

 

A Caesars jelenleg 20%-os részesedéssel rendelkezik William Hill amerikai tevékenységeiben, amely szintén kizárólagos jogokkal rendelkezik sportfogadás üzemeltetésére a Caesars márkanév alatt. Az amerikai cég különösen érdeklődik a William Hill amerikai bukméker üzletága iránt, amelynek jelenleg 13 különböző államban 170 kiskereskedelmi egysége van.

 

A londoni tőzsdén jegyzett William Hill árfolyama pénteken 41%-kal 3,10 fontra emelkedett részvényenként, miután a vállalat közölte, hogy mind a Caesars-tól mind az Apollo magántőke-társaságtól kapott ajánlatokat, amelyek arra utalnak, hogy licitháború alakulhat ki. A részvényárfolyam azonban 11%-ot zuhant, miután William Hill közölte, hogy "szándékában áll" beajánlani részvényeseinek a Caesars ajánlatát.