A Caesars és az Universal is kaszinót nyit Dél-Koreában

A dél-koreai jogalkotók megkönnyítik a nemzetközi szolgáltatók számára a csak külföldi állampolgárok számára látogatható kaszinók építését az Incheon Free Economic Zone területén.

 

Az Incheon Free Economic Zone egy 300 négyzetkilométer nagyságú ipari, logisztikai, üzleti terület, melyet három régió (Songdo, Cheongna és Yeongjong szigete) egyesítésével hoztak létre. Az elképzelések szerint a közeljövőben ez a területet az észak-ázsiai régió turisztikai és szórakozó központjává válna.

 

A gazdasági minisztérium már jóváhagyta az üzleti területtel kapcsolatos jogszabályi változtatásokat. Az előző szabályozás értelmében a nemzetközi vállalatoknak már azelőtt 300 millió dollárt kellett beruházniuk, mielőtt egyáltalán kaszinó engedélyért folyamodhattak volna. Ezt az összeget most 50 millióra csökkentették, és a kormány vállalja, hogy 90 nap alatt dönt a liszenszek kiadásáról. Az új jogszabályok értelmében a nemzetközi befektetőknek garantálniuk kell, hogy négy év alatt legalább 500 millió dollár értékű beruházást végeznek.

 

Korábban a magas kockázat és a garanciák hiánya miatt a dél-koreai beruházás lehetősége nem igazán vonzotta a nemzetközi szolgáltatókat. Az országban jelenleg 17 kaszinó üzemel, melyeket – egy kivételével – csak külföldiek látogathatnak. Ez a szám a jövőben, úgy tűnik, emelkedni fog, hiszen több cég is érdeklődik a lehetőség iránt.

A koreai Paradise Group és a japán Sega Sammy Holdings együttműködésében létrejött Paradise-Sega Sammy 588 millió dolláros beruházással tervez kaszinót építeni a területen 2018-ra. 

Az Universal Entertainment eddig már 110 millió dollárt ruházott be egy 2017-ben megnyitandó integrált szórakoztatóközpont létrehozásába, a projekt hátralévő részére  további 2,38 milliárdot tervez. 

A Caesars Entertainment szintén saját szórakoztatóközpontot épít - a hírek szerint 2015-ig, a projekt első fázisában 750 millió dollárt fektet be ezen a területen.

 
 
 
Címkék: kaszinó,