A Caesars emeli a tétet Baltimore-ban

2012-11-10
48 órával Obama választási győzelme és után a Caesars tegnap máris bejelentette: 400 millió dollárra emeli a Baltimori kaszinóberuházásra szánt összeget.

 

Mint ismeretes, az amerikai szerencsejáték szabályozásért küzdő cégek nagy megkönnyebbüléssel vették Obama választási győzelmét, hiszen ellenfele, Mitt Romney az online szerencsejáték ellenzői között volt.

 

A társaság bejelentésében szerepet játszik az is, hogy Maryland kedden 52%-os szavazattal elfogadta  az arra irányuló  indítványt, miszerint az állam hatodik kaszinója is megkapja a liszenszet, valamint, hogy abban, és a már működő másik öt (eddig csak elektronikus) kaszinóban is lehetőség legyen játékasztalokat nyitni.

 

A társaság, aki sokat lobbizott az indítvány elfogadásáért, a kaszinót Horseshoe Baltimore névre keresztelné. 80-110 játékasztal kapna helyett itt, valamint egy World Series of Poker (WSOP) póker terem, mindez két szinten, 10.200 négyzetméteren.

 

A névválasztást John Payne úgy indokolta, hogy a társaság a Las Vegas-on kívüli,  játékasztalokat is üzemelető kaszinóinál használja a Horseshoe nevet. A Horseshoe Baltimore lesz a Caesars 53. kaszinója, ezek közül a hetedik Horseshoe nevet viselő. A Horseshoe Cleveland kaszinót májusban nyitották meg,  a Horseshoe Cincinatti debütálása pedig jövőre várható. A Baltimore Kaszinó és a két Ohio-i project a Rock Gaming of Detroit-tal való együtműködésből születik.

 

A Horseshoe Baltimore építése jövőre kezdődik, a nyitást 2014 közepére tervezik. A Kaszinóhoz hotel nem, de számos étterem fog tartozni.

 

Címkék: kaszinó,