A Bwin jogi lépéseket kezdeményezett a belga feketelista miatt

2012-05-22
Az egyik legnagyobb online szerencsejáték szolgáltató annak érdekében lépett fel, hogy domain-neve lekerüljön a belga szerencsejáték szövetség illegális portálokat tartalmazó feketelistájáról.

 

A bwin és a PartyPoker pénteken nyújtott be keresetet a belga Igazságügyi Minisztérium és a Szerencsejáték Szövetség ellen, arra hivatkozva, hogy  „óriási” pénzügyi, kereskedelmi és reputációs károkat szenvedtek amiatt, hogy website-juk május 9-én a blokkolandó domain-ek közé került. A bwin mellett a Betfair, a William Hill, a Betsson, a BetClic, az Everest, a 888, a Titan Poker és a Winamax .com végződésű portáljai is szerepelnek a szövetség feketelistáján.

 

A bwin party követeli, hogy a gibraltári szerveren futtatott weboldalait távolítsák el a fektelistáról és tegyék lehetővé, hogy a belga játékosok ismét hozzáférjenek portáljaikhoz.

A cég azt is hangsúlyozza, hogy a parlament által elfogadott törvény, mely alapján blokkolták az oldalakat, még mindig nem került publikálásra a kormány hivatalos közlönyében.

A L’Echo értesülései szerint a brüsszeli Elsőfokú Bíróság május 25-én meghallgatást tart, és eldönti, hogy elutasítja az ügyet, vagy engedélyezi annak tárgyalását.

 

A január 1-én életbe lépett törvénymódosítás értelmében, a négy legnagyobb internetszolgáltató  köteles blokkolni a Belga Szerencsejáték Szövetség feketelistáján szereplő oldalakat. Azok az online szerencsejáték szolgáltatók, akik engedély nélkül folytatják tevékenységüket Belgiumban, akár 100.000 eurós büntetésre is számíthatnak. Sőt, a belga játékosok is akár 25.000 eurós büntetésben részesülhetnek, ha olyan portálokon játszanak, amik nem rendelkeznek a Szövetség engedélyével.

 

A tavaly életbe lépett új törvény értelmében liszenszet csak az engedéllyel rendelkező földi szerencsejáték szervezetek igényelhetnek, melyek között 9 A+ (kaszinók), 34 F1+ (sportfogadás), és körülbelül 180 B+ (játékterem) engedéllyel rendelkező cég található. A PokerStars az egyetlen olyan szolgáltató, mely anélkül kapott online szolgáltatásra engedélyt, hogy nincs offline engedélye, a belga kaszinótulajdonos Circus Groupe-pal való kapcsolatának köszönhetően, mely még 2010-ben kezdődött.