A Bayernnél és az Atléticónál is elégedettek

2014-03-12
Elégedetten értékelt az Arsenal elleni 1-1-re végződött Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját követően Josep Guardiola, a továbbjutó címvédő Bayern München vezetőedzője.

 

"Végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést, az ellenfél nem igazán tudott nyomást gyakorolni ránk. Ugyanakkor nem mindig lehet sok gólt szerezni, egy kiváló csapattal játszottunk" - nyilatkozta a spanyol szakember.

 

A riválist irányító Arsene Wenger is hasonlóképpen látta az összecsapást: "Nagyon sokat kellett védekeznünk az első félidőben, de a fordulást követően már megvoltak a lehetőségeink" - mondta. A francia szakember gratulált a Bayernnek, de megjegyezte: a mostani müncheni gárdát sebezhetőbbnek érezte, mint az egy évvel ezelőttit, amely a sorozat ugyanezen szakaszában búcsúztatta az Ágyúsokat.

 

Az Atlético Madrid a keddi visszavágón könnyedén, 4-1-re nyert a vendég AC Milan ellen, így 17 év után jutott újra a legjobb nyolc közé az első számú európai kupasorozatban. "Nagyon boldog vagyok, hiszen hihetetlen szenvedéllyel futballoztunk, főleg a találkozó elején - mondta Diego Simeone, a gárda vezetőedzője. "A Milan ellen sohasem könnyű négy gólt szerezni. Biztos vagyok benne, hogy a negyeddöntőben még nehezebb dolgunk lesz. Most pihennünk kell, és azon dolgoznunk, hogy továbbra is ilyen intenzitással futballozzunk."

 

A játékosként a milánóiakkal is BL-győztes Clarence Seedorf szerint csapata a második gól után összeomlott: "Sajnos a játékosok ezt követően elvesztették a hitüket, fejben nem tudtuk már összeszedni magunkat." Ezzel a vereséggel szinte biztossá vált, hogy a sorozat következő kiírását a piros-feketék nélkül rendezik meg, ugyanis a Milannak az olasz bajnokságban tetemes, húszpontos hátránya van még az utolsó BL-induló, azaz a harmadik helyen álló Napolival szemben is.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,