A Bayern München 4-1-re nyert Győrben

2013-08-11
A Győri ETO szerezte meg a vezetést az első félidőben, de a Bayern München győzött 4-1-re a győri gálamérkőzésen.

 

„Kilenc évvel ezelőtt már a Bayern München vendégjátékával ünnepeltük az ETO százéves évfordulóját - mondta a mérkőzés előtt Tarsoly Csaba, a győriek elnöke. - Akkor egy kulcsot adtam át Pr. Wintherkorn-nak azzal, hogy remélem az új stadionban ez a leendő Audi-páholy kulcsa lesz. Nagy örömömre szolgál, hogy a stadion azóta elkészült és itt köszönthetjük a 20 éves Audi Hungaria Motor Kft-t, amelynek segítségével legutóbb bajnoki címet szereztünk, megnyertük a Szuperkupát és ezüstérmesek lettünk a Magyar Kupában. Örülök, hogy vasárnap Európa legjobb klubcsapatát láthatjuk vendégül.”

 

A győriek labdarúgója, Leandro Martínez (b) és a német csapat játékosa, Christian Derflinger a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München és a magyar bajnok Győri ETO FC labdarúgócsapata barátságos mérkőzésén a győri ETO Parkban 2013. augusztus 11-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba 

A Bayern München nevében Karl-Heinz Rumennigge beszélt. „Néhány hónappal ezelőtt amikor Wintherkorn professzor megkeresett bennünket, hogy az Audi jubileuma alkalmával vállalnánk-e a győri szereplést. Nem sokat gondolkodtunk a válaszon. Lehető legjobb csapattal érkeztünk Győrbe. Boldog vagyok, hogy most vagyunk itt, hiszen a 113 éves klubnak olyan éve ez, amilyen még soha nem volt. Először szereztünk Bajnokok Ligája győzelmet, német bajnoki címet és Német Kupa győzelmet is egy évben.”

 

Az első félidőben kényelmesen játszott a BL-győztes Bayern, a németeket meglepte a Győr bátor fellépése. A magyar bajnok a félidő hajrájában megszerezte a vezetést, és egygólos előnnyel vonult pihenőre.

 

A szünet után a hazaiak sokat cserélték, ugyanakkor Josep Guardiola is pályára küldte a nyáron megszerzett Mario Götzét, akinek ez volt a debütálása a bajor alakulatban. A rivális Borussia Dortmundtól érkezett német válogatott játékos belül meg is hálálta a bizalmat, és vezérletével könnyedén fordított a német bajnok.

 

„Először is gratulálok a Bayern-nek és Pep-nek a sikerért - nyilatkozta a találkozót követő sajtótájékoztatón Pintér Attila, a győriek vezetőedzője. - Szeretném egy finom borral megajándékozni, hogy ne csak a 4-1-es győzelemre emlékezzen. Nagy megtiszteltetés volt, hogy egy ilyen csapatot tudtunk fogadni. 15-20 éve nem volt Magyarországon ennyi sztár egy csapatban. Becsülettel játszottunk, mindkét csapat bebizonyította, hogy 1-2 nappal a bajnoki mérkőzés után fantasztikus találkozót tud produkálni.”

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehettünk - mondta Josep Guardiola. - Tudjuk, hogy az Audi fontos szerepet játszik a klub életében, ezért is fogadtuk el a meghívást. Az első félidőben nehezen találtuk a játékot, de szerencsére a második félidőben már jobban teljesítettünk. Jó teszt volt ez számunkra, örülök a játékosaim teljesítményének.”

 

 

Eredmény:

Győri ETO FC-Bayern München 1-4 (1-0)

gólszerző: Martínez (40.), illetve Shaqiri (58., 70.), Götze (62., 90.)

Győr:

Szevanovic (Kamenár, 1., Nagy G. 72.) Wolfe, Lipták (Stanisic, a szünetben), Lang (Völgyi 65.), Dinjar (Pátkai 65.) Kamber (Svec, a szünetben), Mevoungou (Kalmár 32.), Nicorec (Burgos 52.) Martínez (Varga R., a szünetben), Strestík (Koltai 72.), Andric (Kronaveter 52., Lázok 72.)

Bayern München:

Starke Contento, Van Buyten, Kirchhoff, Rafinha Thiago, Weiser (Götze 55.), J. Martínez Shaqiri, Müller (T. Schweinsteiger 74.), Derflinger (Ribéry 64.)

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,