A Barcelona lesz a veszprémiek ellenfele a bronzmeccsen

2014-05-31
A Barcelonával játszik a harmadik helyért az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében.

 

A spanyol bajnok a szombati második elődöntőben drámai körülmények között, büntetőkkel 41-39-re kikapott a német Flensburg-Handewitt csapatától. Először fordul elő a BL Final Four 2010 óta íródó történetében, hogy német házidöntőt rendeznek.

 

Eredmény, elődöntő:

Flensburg-Handewitt (német) - Barcelona (spanyol) 41-39 (18-17, 32-32, 36-36), büntetőkkel

 

A meccs jó darabig szoros volt, hol az egyik, hol a másik gárda vezetett. A második félidő elején a Bundesliga-bronzérmes német együttes két góllal meglépett, de a rivális hattal válaszolt. A németek 26-32-ről kezdték meg a nagy hajrájukat: sorozatban hat gólt dobtak, és két másodperccel a vége előtt kiharcolták a hosszabbítást.

 

A 2x5 perces ráadás elején megint jobb volt a Barcelona, ám újból visszajött a Handewitt, és kicsikarta a hétméteres párharcot. Ebben Nicola Karabatic, a Barcelona ásza rontott egyedül, így az először BL négyes döntős Flensburg került a fináléba.

 

A Barcelonának ott szurkolt a lelátón Carles Puyol, a katalán futballcsapat visszavonult világ- és Európa-bajnok labdarúgója.

 

Korábban:

THW Kiel (német) - MKB-MVM Veszprém 29-26 (13-13)

A vasárnapi program:

a 3. helyért:

Barcelona - MKB-MVM Veszprém 15.15

a döntőben:

Kiel - Flensburg-Handewitt 18.00

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,