A Barcán már csak a bajnoki cím segíthet

2014-04-17
Immár csak a bajnoki cím megvédése segíthet a Barcelonának abban, hogy a mostani futballidényét elégségesre mentse, miután 2-1-re elvérzett a Real Madriddal szemben a Király Kupáért vívott valenciai csatában.

 

A katalánok elitalakulata a múlt héten a Bajnokok Ligájától volt kénytelen búcsút venni, ráadásul az elődöntőtől a másik fővárosi élgárda, az Atlético Madrid ütötte el, amely a honi bajnokságban - öt fordulóval a vége előtt - négy pontal vezet a Barca előtt. A címvédő pillanatnyilag csak harmadik, merthogy a Real Madrid is előtte van három ponttal, így a Primera División megnyerése alapvetően már nem is a Barcelonán múlik, hanem az előtte állókon. Így aztán könnyen megeshet, hogy a szezont nyitó siker, a hazai szuperkupa elhódítása lesz az egyetlen érdemi zsákmánya az együttesnek, amelynek tavaly júliusban szerződtetett argentin vezetőedzője, Gerardo Martino is egyre nehezebb helyzetbe kerül, noha kontraktusa a következő bajnoki évad végéig szól. Ő azonban nem kíván önként távozni posztjáról, amint azt újfent, a kupadöntőt követő nyilatkozatában is megerősítette a szakvezető: "Az én jövőm nem függ attól, hogy most kikaptunk, ki akarom tölteni a szerződésemet" - mondta.

 

Nagy kérdés persze, hogy az ő szándékai egybeesnek-e a Barca vezérkarának óhajával. A meccset követő sajtótájékoztatón mindenesetre sietett leszögezni, hogy roppantul fájlalja a vereséget. "Mintha fejbe kólintottak volna, úgy éltem meg ezt a csapást, sajnos nem tudtunk megfelelni a hatalmas elvárásoknak. Bár egyenlítettünk, nagy árat fizettünk azért, hogy a rivális két kontratámadása eredménnyel járt" - értékelt a tréner. Hozzátette, hogy csapata irányította a játékot, a mezőnyben fölényben volt, de futballistái nagyon kevés helyzetet tudtak összehozni. "Nem tudok elképzelni ennél fájdalmasabb vereséget, és nagyon sajnálom az értünk szurkolókat" - jelentette ki Martino, aki hozzáfűzte, hogy a bajnokságban, immár az egyetlen sorozatban, ahol még célba érhetnek, a végsőkig harcolni fognak az első helyért.

 

A Valenciából hajnalban hazatért madridiak klubelnöke, Florentino Pérez tévéinterjúban méltatta a csapat 19. Király Kupa-győzelmét. "Megvan az első címünk, ami lelkesítő a folytatásra, hogy meglegyen a tizedik európai kupasikerünk, és a spanyol bajnoki cím is" - nyilatkozta a spanyol televíziónak az elöljáró, aki bízik benne: ezek után a Real megnyeri a Bajnokok Ligáját és a hazai pontvadászatot egyaránt.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,