A Barca-edző szerint nem Kassai miatt kaptak ki

2013-04-24
Ugyan nem elégedettek a Barcelonánál Kassai Viktor játékvezetésével, azt elismerik, hogy nem a bíró miatt veszítettek 4-0-ra Münchenben a Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén.

 

A katalán gárda másodedzője, Jordi Roura úgy nyilatkozott a lefújást követően, hogy nem akar beszélni a játékvezetőről, de szerinte két gól is szabálytalan körülmények között esett. Egyben elismerte: nem a játékvezetés miatt kaptak ki. Hozzátette: nincs mentség, hogy ilyen gyengén játszottak.

 

A barcelonaiak szerint a második Bayern-találatot - közvetlenül a szünet után - lesállás előzte meg, a harmadiknál pedig a labdát birtokló Arjen Robben elől szabálytalanul "takarították" el a védőt, és így a támadó akadálytalanul lőhetett a kapuba.

 

Jupp Heynckes, a bajorok vezetőedzője nem kívánt állást foglalni a vitatott gólokkal kapcsolatban, ugyanakkor óva inti csapatát, hogy kényelmesen várja a jövő szerdai visszavágót. "Az eredmény miatt örülünk, de tovább kell lépni, mert kemény 90 perc vár ránk Barcelonában" - tette hozzá.

 

Erre felelve Roura kitért rá, hogy a 0-4 valóban lehangoló, ám a második meccsen mindent kiadnak magukból, hiszen a becsületükért, a büszkeségükért is harcolni fognak. A Barcelona másodedzője utalt rá, hogy a világ egyik legjobbjának tartott Lionel Messi csak közvetlenül a találkozó előtt kapott engedélyt az orvosoktól a játékra, és mivel vállalta a szereplést, kezdőként küldték pályára. "Mindent megpróbált, de most csak ennyire tellett tőle..." - fogalmazott Roura.

 

A harmadik gólt szerző Robben sem beszélt a vitatott esetekről, sokkal inkább azt emelte ki, hogy minden méterért megküzdöttek a pályán, és annak köszönhetik sikerüket, hogy mindenki maximálisan hajtott, és nem adtak teret a riválisnak.

 

A Barcelona hátvédje, Gerard Piquet úgy fogalmazott, hogy a Bayern alaposan elpáholta együttesét, ám a május elsejei visszavágón mindenképpen jó teljesítménnyel kell előrukkolniuk saját közönségük előtt.

 

A katalán együttes a Bajnokok Ligájában utoljára 1997-ben szenvedett ilyen arányú vereséget, akkor a Dinamo Kijevtől kapott ki 4-0-ra csoportmeccsen.

 

 

Forrás: MTI

 

 

Címkék: labdarúgás,