A BL nem okozott csalódást a tippmixelőknek!

2013-09-26
Az Mu és az Arsenal sikere fizetett a legjobban

 

 

A 38. heti Tippmix-ajánlatban már a 2013-14-es labdarúgó Bajnokok Ligája első csoportfordulójában megrendezett összecsapások is szerepeltek, sőt, ahogy az általában lenni szokott, kiemelt figyelmet kaptak fogadóinktól. Az elitsorozatban szereplő sztárcsapatok a legnépszerűbb eseményeket– ahol a kiegészítő fogadási lehetőségek adatait is figyelembe vettük – összefoglaló toplistánk élmezőnyét is uralták, élen a Manchester United – Bayer Leverkusen párosítással, amelyre 239 529 alkalommal kötöttek fogadást a tippmixelők. Nem sokkal maradt el ettől a számtól az Atlético Madrid – Zenit Szentpétervár ütközet hasonló adata, lévén a spanyol – orosz derbi 236 964 szelvényen szerepelt, míg a Chelsea – Basel találkozó 233 305 fogadáskötéssel járt együtt. A Barcelona – Ajax rangadó ugyan nem érte el a 200 ezres megkötött fogadás határát, azonban 191 ezer fölötti számadatával így sem kell panaszkodnia. A kakukktojás a Real Madrid – Getafe spanyol bajnoki ütközet volt, ahol elsősorban a hazaiak sikerében bízva fogadóink közel 100 ezer alkalommal tették rá szelvényeikre ezen párharcot.

A népszerűségi verseny éllovasa a legtöbb kifizetett nyereményt górcső alá vevő szekciónkban sem talált legyőzőre, hiszen a Manchester United hazai sikere a Bayer Leverkusennel szemben – a kiegészítő fogadási lehetőségek adatait is számolva – összesen 162,12 millió forint kifizetését eredményezte. Az angol bajnokságban már élen álló Arsenal az elitsorozat keretein belül sem lassított, és a Marseille vendégeként diadalmaskodva 142,28 millió forintos nyereményhez juttatta a helyesen tippelőket. Az Atlético Madrid a Zenit fölött aratott 3-1-es sikerével örvendeztette meg az eseményre fogadók nagy többségét, ami számszerűsítve 138,31 milliós kifizetést jelentett. A két spanyol nagycsapat sem akart lemaradni az imént említett kluboktól: a Barca négygólos különbségű BL-es győzelme közel 130 milliós, a Real Madrid bajnokin begyűjtött három pontja pedig 125 millió forintnál is magasabb kifizetéssel párosult. 

Nincs európai kupaforduló meglepetések nélkül, és ezen kitétel alól nem kivétel a mögöttünk hagyott játékhét sem. A legváratlanabb eredmények között megszokott „szemezgetésünket” a Chelsea – Basel Bajnokok Ligája-csoportmeccsel kell kezdeni, ahol a vendéggyőzelemre, és az ezzel járó 9,75-ös oddsra a meccsre fogadók kevesebb mint 2 százaléka tett. Az Európa Liga csoportkörének nyitófordulójában is született számos váratlan végeredmény. A PSV a Ludogorec Razgradtól kapott ki Eindhovenben, méghozzá simán, két góllal (73 934 szelvényből 1 022 helyes tipp, nyertes odds: 8,70), a Standard Liege pedig a dán Esbjerg tudása előtt volt kénytelen fejet hajtani (végeredmény: 1-2, 55 337 szelvényből 2 634 hibátlan tipp, 7,55-ös nyereményszorzó). A legutóbbi hétvége angol bajnoki fordulójának talán legnagyobb szenzációját az okozta, hogy az addig szinte hibátlan Liverpool saját szimpatizánsai előtt szenvedett vereséget a Southamptontól (eredmény: 0-1, 95 145 szelvényből 1 103 tökéletes tipp, 6,65-ös szorzó mellett).

A magyar érdekeltségű események közül természetesen kiemelkedik a labdarúgó NB I csúcsrangadója, vagyis az FTC – Újpest összecsapás, amelyet 22 ezer néző előtt tudott 3-1 arányban megnyerni a ferencvárosi klub (82 549 szelvényből 70 623 helyes tipp, nyertes odds: 1,48). Élvonalbeli bajnokságunk egy másik mérkőzésén a Videoton, ha nehezen is, de felülmúlta a Kecskemétet, ezáltal újabb három pontot begyűjtve (végeredmény: 1-0, 61 228 szelvényből 59 873 nyertes tipp, 1,22-es nyereményszorzó). Az Alba Volán jégkorongcsapata az Innsbruck vendégeként komoly pofonba szaladt bele, ami az eseményre fogadók nagy többségét meg is lepte (végeredmény: 7-2, 19 761 szelvényből 2 647 helyes tipp, 2,39-es nyertes odds mellett). Babos Tímea a kínai Guangzhou városában rendezett női tenisztornán Varvara Lepchenko skalpját tűzhette övére, méghozzá egy kétjátszmás diadal formájában (4 325 szelvényből 418 nyertes tipp, nyertes odds: 2,70).

A játékhét legügyesebb fogadója cím ezúttal egy villányi tippmixelőt illet, aki 200 forintot kockáztatott egy 14 fogadási eseményt tartalmazó szelvényen, és mivel mindegyik végkimenetelt helyesen tippelte meg, 388 ezer forintot nyert, amihez ezúton is gratulálunk.

Chelsea - Basel: A mérkőzésen 2,5-nél kevesebb (H) vagy több (V) gól lesz V

Schalke - Steaua Bukarest H

Marseille - Arsenal: A mérkőzésen 2,5-nél kevesebb (H) vagy több (V) gól lesz V

Napoli - Dortmund: A mérkőzésen 2,5-nél kevesebb (H) vagy több (V) gól lesz V

Atl. Madrid - Zenit Szentpétervár H

Milan - Celtic H

Barcelona - Ajax: A mérkőzésen 0 vagy 1 (H), 2 vagy 3 (D), 4 vagy több (V) gól lesz V

Lazio - Legia Varsó H

Liverpool - Southampton V

Chelsea - Fulham H

FTC - Újpest H

Schalke - Bayern München V

Rayo Vallecano - Barcelona V

Lyon - Nantes H

A Szerencsejáték Zrt. internetes fogadási oldalán, a Tippmixprón is születtek említésre méltó nyeremények. Az egyik legérdekesebb kétségtelenül az a 6/8-as kombinációban kötött fogadás volt, ahol kizárólag BL-mérkőzés, azon belül is a félidőkben szerzett gólok számára vonatkozó fogadási lehetőség szerepelt a szelvényeken. Mivel a 629 forintos alaptéttel – tehát összesen 17 612 forinttal – megjátszott szelvények egyikén sem született rossz tipp, fogadónk 998 992 forintot nyert. Ezt a nyeremény-összeget megközelítette egy 8-as kötésben hibátlanul „teljesítő” játékosunk, aki 10 000 forintos tétre nyert 921 158 forintot!

Címkék: tippmix,