A BL-főtábláért lép pályára a Fradi és az Érd

2013-09-12
A hétvégén eldől, hogy a címvédő Győri Audi ETO KC mellett szerepel-e másik magyar csapat a női kézilabda Bajnokok Ligája főtábláján.

 

A házigazda FTC-Rail Cargo Hungaria az Érddel, a horvát Lokomotiva Zagrebbel, valamint a svájci Zuggal került egy selejtezőcsoportba. A népligeti négyes torna első helyezettje bekerül a BL legjobb 16 csapata közé. A második és harmadik helyezett a KEK-ben a 24 között folytathatja szereplését, míg a negyedik a KEK-ben a 24 közé jutásért játszik majd.

 

A torna nagy esélyese az FTC, amely a most zajló idényben, bajnoki mérkőzésen szenzációs játékkal legyőzte a hazai porondon négy éve és hét hónapja veretlen ETO-t. Az Érd és a két külföldi alakulat helyzetét nehezíti, hogy az Elek Gyula Arénában, saját fanatikus közönségük előtt kellene legyőznie a zöld-fehéreket.

 

A férfi EHF Kupában a Grundfos-Tatabánya gyakorlatilag már a 40 közé jutott, hiszen a múlt héten 30-22-re nyert a belga Achilles Bocholt ellen. Amennyiben a szombati, idegenbeli visszavágót is sikerrel veszi a magyar csapat, a svéd Lugi HF vár majd rá. Az első meccset a skandináv gárda otthonában, Lundban rendezik október 12-én vagy 13-án.

 

A hétvége magyar érdekeltségű programja:

női BL-selejtező (Népliget, Elek Gyula Aréna):

szombat, elődöntő:

Érd-Zug (svájci) 15.00

FTC-Rail Cargo Hungaria - Lokomotiva Zagreb (horvát) 18.00

 

vasárnap:

a 3. helyért 14.00

döntő: 16.15

 

férfi EHF Kupa, 1. forduló (a 40 közé jutásért), visszavágó: 

Achilles Bocholt (belga) - Grundfos-Tatabánya, szombat 20.15 (az első mérkőzésen: 22-30)

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,