A 74 milliárdos lottónyertes egész családja felmondott

2012-09-03
Egy 44 éves michigani vasúti mérnök nyerte az amerikai Powerball lottó legutóbbi óriási, 337 millió dolláros jackpotját. Pénteken, a nyeremény átvétele után sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, hogy egész családjának azt javasolta, hogy mondják fel állásukat.

 

Donald Lawsont két lánya és édesanyja kísérte el a nyeremény átvételére. „Dollármilliomos vagyok, de még mindig a McDonald’s-ba járok” mondta. Elmondta, hogy aznap, mikor megtudta, hogy mekkora összeget nyert, kilépett az állásából, és az összes többi családtagnak is ezt javasolta, akik „nem ellenkeztek”.

 

A nyertes úgy döntött, hogy  nem évjáradékként, hanem egyösszegben kéri ki nyereményét, így a 337 millió (74 milliárd forint) helyett „csupán” 224,6 millió dollár (50,8 milliárd forint) jár neki, amiből a szövetségi és állami adók levonása után 158,7 milliót (36 milliárd forintot) kap kézhez.

 

 

Lawson elmesélte, hogy a szelvényt két dollárért vásárolta egy benzinkúton, és bár általában gépi számokkal játszik, ezúttal nem így történt. A szelvény vásárlásakor ugyanis legalább 5-6 ember állt előtte a sorban, ezért úgy döntött, hogy kézzel tölti ki a szelvényt. Semmiféle szisztémát nem használ, egyszerűen csak beikszelte, ami épp eszébe jutott (6, 27, 46, 51, 56 + 21). „Nem igazán gondolkoztam rajta. Csak ment a kezem..”

A szelvényét azután nézte meg, hogy valakitől azt hallotta, hogy a nyertes szelvényt azon a benzinkúton vették, ahol ő is. Visszafelé kezdte el nézni a számokat, és mikor rájött, hogy az egyetlen nyertes szelvényt tartja a kezében „Elakadt a lélegzetem”.

Lawson Arkansasban nőtt fel, tíz évvel ezelőtt költözött Michiganbe. Most ismét költözik, de nem árulta el, hogy hova. Azt azért elmondta, hogy sokat fog utazni. ”A világon bárhová elmehetek, és meg is fogom tenni.” mondta.

 

Ez a 337 millió dolláros jackpot egyébként a legnagyobb nyeremény, amit valaha is nyertek Michigan államban, egyben a Powerball történetének harmadik, az USA történetének pedig hetedik legnagyobb lottónyereménye.