APOEL - Ajax: Idén is hasít az Amszterdam

2019-08-20
Az Ajax az előző idényben is a selejtezőből indult, aztán eljutott az elődöntőig, ahol ugyan elvérzett, de elképesztően szép és eredményes focit játszott.

APOEL - Ajax

Online sportfogadás tipp:  Lesz büntető

Unibet odds: 2.70

Kezdés:  2019.08.20. 21:00

 

Augusztus 20 Magyarországon az Államalapítás és az államalapító Szent István király emlékünnepe. Szerte Európában és a nagyvilágban viszont nem áll meg az élet, a BL-ben is folytatódnak a küzdelmek. Az M4 pedig műsorra is tűzi az APOEL-Ajax párharc első felvonását, ennek pedig alighanem sokan örülünk.

A párharc jó, az APOEL remek csapat, sok minőségi légióssal. Gyakorlatilag ciprusi együttes, de nagyjából annyi ciprusi játékos van a kezdőben, ahány magyar a Fradiban. Elvétve egy-kettő. De ha már Fradi, akkor meg kell említeni, hogy az APOEL mestere jelenleg Thomas Doll, aki ugye sokáig az FTC-t irányította. Nemzetközi szinten a Fradival rendre elbukott, óriási tett lenne, ha most a BL-ben az Ajaxot kiverné, de ha nem, akkor is marad az Európa Liga.

A tipp

A tippünk egyszerű, mint a pofon. Lesz büntető. Lesz, mert ennek a két csapatnak a meccsein általában van.

Amikor utoljára találkoztak, 2014 december 10-én, akkor az Ajax otthon 4-0-ra nyert, az első gólt Schöne a 45. percben büntetőből szerezte.

Cipruson is találkoztak természetesen még 2014-ben, amikor is 1-1-es döntetlen született, akkor a ciprusi együttes talált be először, méghozzá 11-esből!

Ami a közelmúltat illeti, a BL-ben az APOEL a Qarabagot ejtette ki, méghozzá fura módon, mert otthon kikapott, idegenben viszont 2-0-ra nyert. Az idegenbeli meccsen a ciprusiak első gólját de Vincenti 'természetesen' büntetőből szerezte.

Ami az Ajaxot illeti, hát nem akármilyen büntetőgyár lett. Legutóbbi Venlo elleni 4-1-es győzelme alkalmával Tadic gólt lőtt büntetőből. De egy büntető nem büntető, gondolta az angol Pawson spori az Ajax-PAOK meccs játékvezetője. Az amszterdamiak előző BL-meccsén Pawson 3 büntetőt fújt be az Ajax javára, és Tadic hiába hagyta ki az elsőt, a másodikhoz és a harmadikhoz is odaállt, és mindkettőt beverte.

Szóval a két legutóbbi Ajax-APOEL találkozón volt büntető. A legutóbbi Ajax-bajnokin volt, a legutóbbi Ajax BL-meccsen volt.  Az APOEL utolsó találkozóján szintén volt tizenegyes.

Az utolsó play off körben már a VAR is üzemel majd, a találkozót pedig Mateu Lahoz vezeti, aki az előző idényben a LaLigában az összes spori közül a legjobb meccs/büntető átlagot hozta össze, 0,47-tel. Idén az első fordulóban nem kapott meccset, de az előző idényt egy olyan meccsel zárta, ahol a hazai- és a vendég-csapat javára is fújt egy-egy tizit.

Címkék: sportfogadás, tipp,