AFC Ázsia Kupa: Az unalom is manifesztálódhat

2019-01-10
Az Ázsia Kupán volt egy-két jó, és egy-két bundaszagú meccs, na meg a szokásos eseménytelen 90 percekből is akadt néhány. Reméljük, a mi általunk választott találkozót is az utóbbi kategóriába soroljuk majd.

Jordánia - Szíria

AFC Ázsia Kupa - 2. kör

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1,40

Kezdés: csütörtök, 15:30

 

Az Ázsia Kupa első körében Jordánia vaskos meglepetést hozott, legyőzte Ausztráliát. Mezőnyben jobb volt a Kangaroos, de a helyzetek számát illetően kiegyenlített volt a meccs. Kapura például mindkét csapat 4-4 lövést zúdított, és igazából ez számít. A Leicester City bajnoki óta pedig még inkább tény a tény, a labdabirtoklás semmit sem számít.

Szíria válogatottja Palesztína ellen kezdett, a meccs pedig pont olyan volt, amilyet vártunk. Nagyon kevés helyzet, szír mezőnyfölény, mindössze 3 kaput eltaláló lövés a meccsen. Jobb volt a szír együttes, de nem lehet egy precíziós műszerhez hasonlítani. A finom mechanizmusok támadásban nem működtek, egy Palesztína erősségű csapat is ki tudta bekkelni a meccset és hozott egy 0-0-t.

Jordánia a megnyert első meccse után páholyban érezheti magát, hisz a csoport 'papíron' legerősebb válogatottját, Ausztráliát már legyőzte. Mivel négy csoport-harmadik is továbbjut a hatból, így Jordániának egy Szíria elleni iksz minden bizonnyal a továbbjutást jelenti. Szíria pedig kapura aligha lesz veszélyes, Palsztína ellen sem igazán volt. A jordán együttes Leckie-éket is nullán tartotta, így nagyon nehéz elképzelni a gólfesztivált ezen a találkozón.

Szíriának igazából kockáztatni kéne, mert a 3. meccsüket majd Ausztrália ellen játsszák, de nincs ebben a szír csapatban annyi, hogy egy reminél többet hozzon. Persze előfordulhat, hogy betalál, akkor viszont 11 emberrel fogja védeni az 1-0-t. Ha ez összejön, és Szíria vezetést szerez, onnantól a támadást alighanem feladja. Onnantól csak a védekezésre ügyel majd, és akkor Jordánia 'meg van lőve'. Támadásban a jordán csapat sem tud annyit, hogy itt gólfesztivál legyen.

Címkék: sportfogadás, tipp,