98 darab öttalálatos volt a lottón

2012-08-31
Közel százfelé kell osztani a floridai lottó jackpotját, miután a legutóbbi sorsoláson az 1, 3, 5, 7 és 9 számokat húzták ki. A nyertesek fejenként 450 ezer forint körüli összeget kapnak.

 

Az ötöt a harminchatból rendszerű floridai „Fantasy Five” nevezetű lottón egy páratlan számokból álló számtani sorozat első öt számát húzták ki a keddi sorsoláson. Az 1, 3, 5, 7 és 9 számokból álló kombináció a játék történelmének legtöbb nyertesét eredményezte, 98 darab telitalálatos szelvényt találtak.

 

A lottótársaság szóvivője elmondta, hogy a jackpot 200.000 dollár volt, azonban olyan esetekben, mikor népszerű számokat húznak ki, mindig több nyertes szokott lenni. „Sok játékos a születésnapját, vagy valamilyen más évforduló dátumát jelöli be a lottószelvényen. Ilyenkor sok nyertes szokott lenni.”

 

A floridai egyetem statisztikai  tanszékének vezetője, Sneh Gulati elmondta,  azt, amit korábbi cikkünkben már mi is javasoltunk, miszerint a játékosoknak kerülniük kellene a megszokott számokat a lottójátékoknál. “Minden lehetséges kombináció ugyanannyi eséllyel kerül kihúzásra.” magyarázta a professzor. „Ezért azt mondhatjuk, hogy nem érdemes megszokott számokkal játszani, mert ha kihúzzák őket, nagyon sok emberrel kell osztozkodni a nyereményen. Ne válasszanak közkedvelt számokat!” javasolja a szakember.