95 milliárdos jackpot vár gazdára a Powerball lottón

2013-08-05
Nem csak hazánkban, hanem az Egyesült Államokban is tombol a lottóláz: a Powerball lottón szerdán már a világ valaha volt negyedik legnagyobb nyereménye, 425 millió dollár a tét.

 

A hét közepi sorsolás jackpotja ugyan még elmarad az eddigi rekordot jelentő 590,5 millió dollártól, melyet májusban nyert meg egy 84 éves floridai asszony, de már dobogós a Powerball lottó történetében. Sőt: a világ összes lottójátékában valaha kisorsolt jackpotok álomlistáján is már a negyedik helyet foglalja el!

 

Úgy tűnik, bevált a lottójáték szervezőinek 2012 januári áremelése, hiszen annak reményében lépték azt meg, hogy ezáltal a jackpot gyorsabban és nagyobbra fog nőni, így lépést tudnak tartani a másik, szintén összamerikai lottóval, a Megamillionsszal. 

Ez a mostani, 425 millió dolláros jackpot az évjáradék típusú kifizetés esetén érvényes, ha a majdani nyertes egyösszegben kéri nyereményét, akkor adózás előtt „csak” 244 millió dollár (55 milliárd forint) körül jár majd neki. 

 

A Powerball lottó szabályai szerint 5 számot húznak ki 59 fehér golyó közül, és egyet a 35 piros golyó közül. Annak esélye, hogy valaki telitalálatot (5+1 találatot) érjen el, 1:175 millióhoz, tehát jóval kisebb, mint a magyar Hatoslottó esetén (1:8 millióhoz) – de persze a nyeremény is összehasonlíthatatlanul nagyobb, mint itthon. 

Természetesen nem csak amerikaiak játszhatnak ezen a lottón, így ha valakinek nem elég a magyar Ötöslottó 2 milliárdos főnyereménye, az online lottóközvetítők segítségével benevezhet az amerikai álomjackpotra is.