8,5 milliárdot nyert, miután 2 évig játszott ugyanazokkal a számokkal

2021-07-23
Igencsak kifizetődött a kanadai játékos kitartása

 

Gary Hill, nyugdíjas teherautósofőr a Lotto Max elnevezésű játék június 22-i sorsolásán nyert 35 millió dollárt. „Azóta sem tértem még magamhoz.” – ismerte be a férfi.

 

Édesanyja mesélte neki, hogy a nyertes szelvényt abban a városban, Kamloops-ban vették, ahol ő is, ezért gyorsan ellenőrizte a nyerőszámokat az interneten. Azonnal tudta, hogy nyert, mert már két éve ugyanazokkal a számokkal játszott, így betéve tudta őket. „A lábaim teljesen elgyengültek, az ágyra rogytam, és úgy 15 percen át sírtam.” – mesélte a szerencsés nyertes. Aztán elújságolta a nagy hírt az édesanyjának is, aki csak annyit tudott kinyögni: „Oh, Gary!”.

 

 

A férfi elmesélte, hogy június végén kétszer is látott szitakötőt, amivel azelőtt még soha életében nem találkozott. Utánanézett, hogy ezt mit jelent, és azt olvasta, hogy szerencsét és jólétet hozhat. Aznap éjjel óriási, fényes telihold is volt, így eldöntötte, hogy lottózni fog. 

 

Most, hogy 35 millió dollárral gazdagabb, Hill azt tervezi, hogy elutazik Dániába, amikor ez már a járvány miatt biztonságos lesz. A nyereményből a családjának is szeretne adni valamennyit, és a helyi kórházat is támogatni fogja. „Segíteni akarok azoknak a körülöttem élőknek, akik rászorulnak.” – nyilatkozta, de a komolyabb döntések előtt szeretne „előbb visszatérni a Földre”.

 

Időbe kerül majd "visszatérnie a Földre" annak a szerencsés játékosnak is, aki megkaparintja a világ jelenlegi legnagyobb lottófőnyereményét, a Powerball lottó szombati, 174 millió dolláros, azaz közel 53 milliárd forintos jackpotját! Ez az összeg ötször nagyobb annál, mint amit az eddigi legnagyobb magyar lottónyertes tehetett zsebre, és úgy 14-15 ezer évbe tellene megkeresni egy 300 ezres fizetéssel.