83 milliárd forint! Ez most a világ legnagyobb lottónyereménye!

2016-02-29
A Powerball lottó jackpotja ismét elképesztő sebességgel halmozódik, újra ez a játék kínálja a világ jelenlegi legnagyobb főnyereményét!

 

A januári 1,6 milliárd dolláros Powerball jackpot után ez a mostani 292 milliós ugyan első pillantásra nem tűnik hatalmasnak, de azért ez a forintban számolva közel 83 milliárd óriási összeg: az MTVA tavalyi évi költségvetésénél is magasabb összegből több mint 300 Ferrari California T-t, úgy 6-7 karibi privát szigetet, vagy akár egy szuperszonikus magánjetet is lehetne venni!

 

 

 

A Powerball hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni). 

 

Hogyan lehet játszani?

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét, hiszen ma már több olyan online lottózó is létezik (Szuperlotto, Lottosend, theLotter), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.)