81 milliót lopott egy online kaszinótól egy finn tini

2018-09-10
Egy finn tinédzser nem kevesebb, mint 250 ezer euróval, azaz 81 millió forinttal rövidített meg egy máltai online kaszinót – a szüleit most perelik, amiért állítólag részt vettek a csalásban.

 

A finn YLE a napokban számolt be arról a perről, mely jelenleg folyik a Häme Kerületi Bíróságon egy forssai tinédzser és szülei ellen. A vád szerint az ifjú játékos felfedezett egy hibát egy meg nem nevezett máltai székhelyű online kaszinó szoftverében, és ezt kihasználva több százezer euróval rövidítette meg a szolgáltatót.

 

A cikk szerint a „most 18 év körüli” tini rájött, hogy a kaszinó szoftvere lehetővé teszi, hogy törölje az ügyfelek folyamatban lévő kifizetési kérelmét, és a pénzt egy online pénztárcába utaltassa az ügyfél bankszámlája helyett.

 

A számítógépes zseni ifjonc állítólag 147 kifizetési kérelmet hekkelt meg egy hónap leforgása alatt, és ezzel összesen 250 ezer euróval rövidítette meg a meg nem nevezett szerencsejáték szolgáltatót, mielőtt az 2017 júliusában rájött a csalásra. 

 

Az ügyészek azt állítják, hogy a gyerek szülei részt vettek fiuk bűncselekményében, mivel a lopott pénzből 14 ezer az apa, 2.300 pedig az anya bankszámlájára került. Úgy tűnik, hogy anya kevesebb pénzt kapott, bár az ügyészek szerint a lopott pénz egy részéből vett magának korábban egy 5 ezer eurós motort. 

 

Függetlenül attól, hogy a lopások elkövetése idején fiatalkorú volt, az ügyészek a jelenleg már nagykorú tinédzserre 20 havi börtönbüntetést kértek. Az apát pénzmosással vádolják, amiért öt hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kérnek; az anyára pedig "enyhébb felfüggesztett büntetést" kértek, szintén pénzmosás vádjával. A bíróság várhatóan szeptemberben dönt az ügyben.