81 milliárdos szerencse egy benzinkútnál

2014-11-07
Az 81 milliárd forintos MegaMillions „aranyszelvényt” New York városától 75 mérföldre északra, egy Valero benzinkútnál értékesítették a szerencsés játékosnak, aki ráadásul nem saját, hanem gépi számokkal játszott.

 

A pihenőhely tulajdonosa, Michael Nafash reméli, hogy egyik rendszeres vendégükre mosolygott rá a szerencse. Ugyanakkor az esemény szép jövedelmet hozott a boltnak is, hiszen a nyertes szelvény értékesítéséért 10.000 dollár bónuszt kapnak.

 

Noha a 326 millió dollár New York állam eddigi legnagyobb lottónyereménye, a MegaMillions történetének csupán a 8. legnagyobb jackpotjáról beszélünk. New York állam eddigi rekordját egy 2011-es pénzeső tartotta 319 millió dollárral,  ám azt egy hét főből álló kollektív lottócsoport nyerte Albany-ból.

 

A nyertes, akiről egyelőre nem tudni, hogy egyedül, vagy a 2011-es esethez hasonlóan csapatban lottózott-e, egyelőre még nem jelentkezett a hatalmas összegért. Van min gondolkodnia, hiszen a pénzt kétféleképpen lehet felvenni: vagy 30 évre elosztva életjáradék formájában, vagy egy összegben, ám ebben az esetben a nyeremény „mindössze” $197.456.087 dollár. Bármelyik módot választja, a nyereményből még adóznia is kell először szövetségi, majd állami szinten. 

 

Ez az összeg mindenképpen megváltoztatja a nyertes életét, akár egyszerre, akár lassabb ütemben veszi fel a pénzt. De a benzinkút tulajdonosának sem kell majd egy darabig panaszkodnia a forgalomra: a 302-es úton autózók minden bizonnyal igyekeznek majd egy kávészünetet beiktatni a pihenőben, hátha rájuk is rájuk mosolyog a szerencse.

 

A nyertes szelvényt értékesítő benzinkút  Foto: Nydailynews

 

A MegaMillions Amerika egyik legnehezebben megnyerhető lottója, a telitalálat biztos eléréséhez 258.890.850 darab szelvényt kellene kitölteni, melyek viszont feleannyiba kerülnek, mint a másik össz-amerikai lottónál. A MegaMillionsnál ugyanis csak 1, a PowerBallnál viszont 2 dollárba kerül egy esély a gazdagságra.

 

A MegaMillionson utoljára augusztus 22-én vitték el a jackpotot. Nem maradnak lottóremények nélkül az amerikaiak a 326 millió dollár gazdára találása után sem, hiszen a Powerball jelenlegi várható főnyereménye 203 millió dollár!