80 százalékkal csökken a kaszinók adója Barcelonában

2013-07-10
A szerencsejáték szolgáltatók nem meglepő módon üdvözlik a jogszabálymódosítást.

 

A barcelonai vezetés júniusban jelentette be, hogy csökkenteni fogják a kaszinók adókulcsát, annak érdekében, hogy a Barcelona World versenyképes maradhasson a Madridba tervezett az új EuroVegas kaszinókomplexummal.

 

Madridban az új jogszabályok alapján a kaszinóknak a tiszta játékbevétel 10 százalékát kell befizetniük adóként, ezért a barcelonai vezetés a napokban elfogadta azt a jogszabálymódosítást, mely ott is 55 százalékról 10 százalékra csökkenti a kaszinók által fizetendő adót. Az új adókulcs 2016-ban fog életbe lépni, mikor a Barcelona World megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. 

 

Az új adókulcs nem csak a Barcelona World számára lesz érvényes, hanem egy átmeneti időszakban a B típusú nyerőgépekre is, melyek továbbra is a legnépszerűbb szerencsejátékok Spanyolországban. Egy 1998-as spanyol törvény alapján a nyerőgépeket B vagy C osztályba sorolják. A B típusú gépek csak készpénzt fogadnak el, minimum 70 százalékos visszafizetési aránnyal működnek, és bárokban, éttermekben lehet őket üzemeltetni. A C osztályos nyerőgépek más fizetési módot is alkalmazhatnak, azonban csak kaszinókban üzemelhetnek. 

 
Címkék: adó, kaszinó,