7 új kaszinó épülhet New Yorkban

2013-07-01
A New York-i törvényhozó testület elfogadta azt a szerencsejáték törvényt kibővítő jogszabálytervezetet, mely hét újabb kaszinó építését engedélyezi New York államban.

 

Annak érdekében, hogy megpróbálja fellendíteni az állam stagnáló gazdaságát, Andrew Cuomo kormányzó zöld utat adott a további hét kaszinó építését lehetővé tevő tervnek – a jogszabályról novemberben szavaznak majd. 

A jelenlegi elképzelések szerint csak asztali játékokat lehet majd játszani ezekben a létesítményekben, a nyerőgépeseknek a lóversenypályákon található kaszinókba kell majd elvándorolniuk. 

 

New York államban jelenleg 9 lóversenypályán üzemel kaszinó, melyekben körülbelül ötezer embert alkalmaznak, és melyek 1,8 milliárd dollár bevételt értek el 2012-ben, és ezzel 823 millió dollár adóbevételhez juttatták az államkincstárat. A törvényalkotók azt remélik, hogy az új 7 kaszinó nem csak az állam 7,8 százalékos munkanélküli rátáján fog javítani, hanem versenytársává válik a szomszédos államokban – New Jersey-ben, Pannsylvania-ban és Cunnecticut-ban - üzemelő hasonló létesítményeknek.

Ha minden a tervek szerint halad, négy kaszinó New York állam északi részén épülhet meg, az első új liszenszek kiadása után néhányán évvel pedig három további szerencsejáték létesítmény nyílhat meg a déli területeken. 

 

A terv ellenzői azt hangoztatják, hogy nem csak New York államban tapasztalnak visszaesést a kaszinók az utóbbi időben, hanem a szomszédos New Jerseyben is, így kétséges, hogy a valóságban van-e kereslet ezekre a létesítményekre.

 
Címkék: kaszinó,