7 szám eltalálásával 49 milliárd ütheti markát a szerencsés nyertesnek

2013-06-19
Június 7-e óta halmozódik az Euromillions Superdraw különdíja. Ez nem lenne nagy idő a magyar Ötöslottó tekintetében (azon például március 23 óta nem volt telitalálat), viszont a heti kétszer, és fél Európa által játszott lottójátékon ez óriási halmozódást idézett elő.

 

Jelenleg az Euromillions történetének harmadik legnagyobb jackpotjáról beszélhetünk, 166 millió euróról, nagyjából 49 milliárd forintról. 

Az biztos, hogy a nyereményből Dzsudzsák Balázs által vett Lamborghini sportkocsiból 651 ezer darabra telne, valamint az összeg több, mint hússzorosa Magyarország legdrágább ingatlana, a 2,42 milliárd forintért árult Várkert Kaszinó vételárának.

 

 A Lamborghini Aventador ára Európában mintegy 255 000 euró, maximális sebessége 350 kilométer/óra, és 2,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 kilométer/órára.
 
 

Az Euromillionsnak sajátos szabályai vannak. Létezik egy ún. "jackpot-cap", vagyis jackpot felső határ, amit először 185 millió euróban határoztak meg, majd annak megnyerésekor felemelték 190 millióra. Mindkét határt egyszer érték el, és nyerték meg, ezért beszélhetünk a harmadik legnagyobb Euromillions nyereményről.

 

 Várkert kaszinó. Vételár: 2,42 milliárd

 

Érdekes módon a britek nagyon kitesznek magukért jackpot-nyerés terén, a két előbb említett rekord jackpot is brit nyertesre talált, és nagyon reménykednek, hogy ezúttal is "hazakerül" a nagy pénz. 

 

Az angoloknál szokás, hogy a lottónyertesek felfedik személyazonosságukat ország-világ előtt, így tette ezt az előbbi két nagy nyertes is, Colin és Chris Weir, valamint Gillian és Adrian Bayford

 

Statisztikai adat, hogy a nagynyertesek 90%-a két éven belül feléli nyereményét, de olyan is van, aki azt kívánja, bárcsak soha ne nyert volna a lottón. Ha úgy érezzük, hogy velünk nem így történne, péntekig 5+2 helyes számot kell megtennünk egy papírcetlin, vagy a képernyő előtt, hogy esélyünk legyen a 49 milliárd forint megnyerésére.