7 milliárdjukba került a bukiknak a Premier League hétvége

2014-01-15
A brit bukmékerek még nem tértek magukhoz az angol Premier League eddig soha nem látott sorozata után, mely az iparág becslései szerint legalább plusz 20 millió font nyereménykifizetést eredményezett.

 

Az Arsenal Aston Villa felett aratott hétfő esti győzelme azt jelentette, hogy a Premier League mind a hét top klubja megnyerte a legutóbbi fordulóban játszott meccsét, ami kivételes eredménynek számít abban a versenysorozatban, mely óriási fogadótömeget generál a fogadóipar számára.

 

A Coral fogadóiroda azt posztolta Twitter falára, hogy a hétvége „88-éves történelmünk egyik legrosszabbika volt”, a szombatot pedig a futballra fogadók „valaha volt legnagyszerűbb napjának” titulálta. Az iroda 50 olyan nyerő tétet fizetett ki mely a 2.000 és 66.000 font (700 ezer – 24 millió forint) közötti sávba esett. Egy játékos pedig 40 ezer fontot (14 millió forintot) nyert egy 2 fontba (800 forintba) kerülő fogadáson.

A Ladbrokes egyik ügyfele 30 ezer fontot (közel 11 millió forintot) keresett egy 20 fontos (7.000 forintos) kötésen, egy másik pedig 18 ezret (6,5 millió forintot) kaszált 5 fontból (1800 forintból).

 

„Becsléseink szerint körülbelül 1 millió font értékben érkeztek kötések a top csapatokra az iparágban, a brit fogadóirodák pedig 20 millió fontnyi (7 milliárd forintnyi) plusz kifizetést eszközöltek. Az történt, hogy a hetes szerencsés szám lett a fogadók számára, a Premier League top 7 csapata mind győzni tudott.” – közölte a Ladbrokes fogadóiroda szóvivője.  Az irodák szerint nem volt még olyan Premier League hétvége, hogy a top 7 csapatok egyike sem játszott egymás ellen… 

 

Ez a hétvége biztosan igen magasan fog szerepelni a "bukmékerek sötét napjai" listán, hasonló ahhoz a naphoz, mikor Frankie Dettori zsoké egy kisebb vagyonba került szektor számára azzal, hogy 1996 szeptemberében az összes futamot megnyerte egy Ascoti versenynapon.

 

A piac általában derülátó a sporteredmények profitra gyakorolt hatásával, elfogadva azt, hogy idővel úgyis kiegyenlítik magukat, a bukmékerek ráadásul marketing eszközként használják fel egy-egy fogadó nagy nyereményét, ezzel bátorítva másokat is a fogadásra. Mindazonáltal a William Hill részvényei 2, a Paddy Poweré 1, a Ladbrokesé pedig 0,8 százalékkal estek a reggeli kereskedés folyamán… 

Egy biztos, a hétvégi eredmények tovább rontják a fogadóirodák már amúgy is komor hangulatát, melyek részvényeire a múlt héten nagy csapást mért a brit kormány azzal, hogy fokozott nyomást gyakorolt rájuk azügyben, hogy korlátozzák az igencsak jövedelmező fogadási terminálok használatát az irodáikban. Az online fogadási szolgáltatóknak az év végéig ráadásul fel kell készülniük az új, fogyasztás helye szerinti adózási rendszer bevezetésére is.