7,8 milliárddal lopták meg a kártyacsalók a Crown Casino-t

2013-03-18
Valóra vált a George Clooney és Brad Pitt-féle Ocean’s 11: egy nagy tétekben játszó kártyacsaló a személyzettel együttműködve sikeresen megszabadította 33 millió dollártól a legnagyobb ausztrál kaszinót.

 

Olyan már többször előfordult, hogy csalók saját rejtett kameráikkal, vagy mobiltelefonjaikkal figyelték meg egy-egy játszma menetét, azonban olyan most fordult elő első alkalommal, hogy a kaszinó saját biztonsági kamerarendszerét hekkelték meg. 

A most lebukott játékos háttéremberei ugyanis feltörték a kaszinó VIP termében üzemelő nagyfelbontású biztonsági kamerarendszert, ráközelítettek az ellenfelek kártyáira, és így elég információt tudtak gyűjteni, hogy kitalálják mi legyen a játékos következő lépése.

Egyenlőre még nem tisztázott, hogy a csapat tagjai hogyan kommunikáltak egymással, illetve, hogy a Crown-ba látogató, kiemelt elbánásban részesülő kaszinócápákkal foglalkozó VIP manager is benne volt-e a bandában. 

A nyomozók azt feltételezik, hogy a kamerarendszerből nyert infók a VIP terem beépített személyzetéhez futottak be, majd ő kézjelekkel jelezte a játékosnak, hogy emelje-e a tétet, vagy éppen szálljon-e ki a játékból.

A kaszinó a nyomozás lezártáig annyit tudott tenni, hogy kitiltotta a játékost a kaszinóból, azonban szóvivőjük nyilatkozata szerint jó esélyt látnak arra, hogy a nyomozás leleplezi az egész bandát, és a kaszinó visszakapja a pénzét.

 

Fotó: Herald Sun

 
Címkék: kaszinó, nyeremény,